Pozdrav svima, imam 20 godina, pre dve godine poceo sam imati glavobolje. Sve je pocelo
jednim izlaskom na vetar sa mokrom kosom. Nosio sam tzv. "dred" frizuru ( tacnije samo jedan
repic u predelu gornjeg vrata ) i bas na tom mestu koji mi je bio mokar sutradan
imao sam jake probadajuce bolove. Zatim istog dana sam poceo imati neprijatno slivanje
zelenog slajma u grlo. Dobio sam temperaturu 39 i nekoliko dana proveo jako bolestan. Bol
se prosirio iza usiju, i malo po malo, preko citave glave. Bilo je bas tesko narednih meseci
jer sam imao neprestane jake glavobolje i nisu mi pomagali lekovi protiv bolova. Za dva
meseca oslabio sam 12 kg a bio sam jako lepo razvijen, bez znacajnijih promena u ishrani, i
opstim aktivnostima. Obisao sam razne lekare, otorinoralingologe, rendgeni sinusa, mag.
rezonanca glave, pregled ocnog dna, zubni pregled... Ovi pregledi nisu pokazivali nista neobicno. Jedan
lekar kardiolog na dopleru otkrio je neuobicajno pogorsanje za moje godine na bazilarnoj
arteriji u predelu gornjeg vrata na dopleru, izrazitu dilataciju i delongaciju ( izduzenje i prosirenje). Utvrdjeno je
da ovo nije uzrok glavobolje i da su ocuvne protocne funkcije. Nije uocena bilo kakva
aneurizma. Posle par meseci pocela mi je i vrlo opadati kosa, koja je uvek bila jaka. Zatim
odlasci nakon svega kod psihologa itd. Laboratoriski nalazi - normalna flora u brisu grla,
krvna slika ok. Hormoni stitne zlezde ok. Odrzavam higijenu usta, poceo sam piti cajeve.
Poceo sam zdravo da se hranim, vitamini, voce, povrce... Isao sam na alergoloske probe,
nisam alergican. Zdravlje pluca i grla solidni, vodim racuna o krajnicima, bavim se sportom
zadovoljavajuce, transparentnost sinusa ocuvana, utopljavam se i nosim sal i kapu kad god je
hladno jer mi hladnoca i promaja bas smetaju, sta jos mogu da ucinim da mi bude
bolje, od cega sam se zapravo razboleo, lekari ne mogu da utvrde. Jako mi je stalo da
ozdravim jer me jako ometa u studiranju jer mi ujedno sa glavobojom vrlo "opadne
imunitet" i osecam se vrlo slabo i bled u licu i , redovno, popucaju mi kapilari na
beonjacama. Bio sam uvek najbolji djak i vukovac u skoli, a kad mi se to desilo vise ne
mogu da odgovorim ucenju i mnogim aktivnostima kao sto su noci izlazak u klub, na muziku,
zurku... Voznja autobusom mi je jako neprijatna jer mi se u guzvama u zatvorenoj prostoriji
najvise jave, svi do jednog, svi ovi simptomi, i tada ponekad izgledam kao da sam ozbiljno
bolestan. Glavobolje nije sasvim neprekidna, ali bol u predelu gornje vrata kod bazil.
arterije je uvek prisutan, nije pulsirajuc, vec tup i konstantan, ne boli na dodir ili umereni pritisak, intenzitet ne zavisi od
meni poznatih faktora i krvnog pritiska koji je normalan.
Da li to moze biti nekakva infekcija zidova bazilarne arterije; na koji nacin je ona
povezana sa slajmom koji se sliva u grlo na svakih sat vremena ( nije iz nosnog kanala, vec
ne znam ni sam odakle, i vec odavno nije zelen kao sto je bio u pocetku, vec beo i skoro
providan i kad se sliva nadrazuje krajnike koji su mi postali vrlo osetljivi i zabole u kontaktu s njime) ?
Zasto mi od svega toga tako opadne imunitet i lice ubledi i osetim slabost ?
Nadam se da ce mi neko pomoci, molim za savete koji bi mogli da doprinesu mom ozdravljenju.
Hvala najlepse !
Please help, uzdam se u vas, imam neprestane glavobolje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin