plastika besike

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ivicabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 6:40 pm

plastika besike

Post od ivicabg »

Predlozena mi je terapija Uvecanje besike sa tankim crevom uz formiranje kontinentne vezikostomije.Zanima me kakva je ovo intervencija i koliko je rizicno raditi s obzirom da mi je kreatinin u krvi oko 500 a urea oko 30 a jos uvek nisam na dijalizi.Unapred zahvalan.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

A zbog cega bi radili augmentaciju besike i zbog cega imas bubreznu insuficijenciju??
ivicabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 6:40 pm

Post od ivicabg »

Mokracna besika mi je vrlo malog kapaciteta oko 80-100ml izrazito trabekulirana,endematozna i hiperemicna.Desno usce refluksivno gr.2,levo takodje refluksivno gr.1.Sada trenutno imam cistostomu a kada je nemam mokrim na 20min-30min.Pre ove cistostome doslo je do staze u jednom bubregu gr.3. Nemam tacnu dijagnozu bubrezne insuficijencije.(nefropatija).
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Vise nego pozeljno je da se operacija odradi jer zbog malog kapaciteta besike uz ovaj reflux pogoduje razvoju dve stvari : hidronefroze i hronicne urinarne infekcije obzirom da je hidronefroza jednog bubrega bila gr III (nema istanjenja cortexa) refluxna nefropatija nije uznapredovala ali ako bi stanje trajalo pa se na ovo nadovezala ITU Chr sa mozda nekim hronicnim pijelonefritisom kao posledicom sasvim sigurno bi nastala HBI ako bi propala oba bubrega.Inace reflux i hidronefroza sami po sebi dovode do kompresije krvnih sudova,a bubrezi su izuztno osetljivi na istu zbog intenzivnog oksidativnog metabolizma koji se u njima odvija.
Odgovori