Postovani!
Molim Vas da mi odgovorite na ovo pitanje...
Na interrnetu nisam mogao da nadjem nista o ovome, pa sam imao slobodu da Vas pitam.
Naime, pre nekoliko dana smo zamrznuli malinu i borovnicu u zamrzivacu, ali se desilo da je zamrzivac prestao da radi, pa smo posle 24 sata, kada smo to primetili, tako odmrznuto voce prebacili u drugi zamrzivac i ponovo zamrznuli.
Znam da hranu ne treba ponovo zamrzavati pa me interesuje u kom smislu je to stetno, da li po zdravlje (da li takvo nesto moze izazvati kancer?) ili je samo dolazi do promena u samom vocu?
Molim Vas da mi odgovorite jer nisam imao koga drugog kompetentnog da pitam,
Unapred zahvalan,
Ermin
pitanje o yamryavanju voca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: pitanje o yamryavanju voca
To uopšte nije štetno.Jedino što ćete na taj način izgubiti je konzistencija voća-maline će "oronuti".Jedini problem je da, ukoliko su bile baš dugo u odmrznutom stanju- u šta sumnjam,će počneti da trule.Inače, satojci u voću su i dalje tu, a o stvaranju nekih štetnih sastojaka nema ni govora.Dakle, bez brige možete ponovo odmrznuti maline po potrebi i koristiti.ermin1 napisao:Postovani!
Molim Vas da mi odgovorite na ovo pitanje...
Na interrnetu nisam mogao da nadjem nista o ovome, pa sam imao slobodu da Vas pitam.
Naime, pre nekoliko dana smo zamrznuli malinu i borovnicu u zamrzivacu, ali se desilo da je zamrzivac prestao da radi, pa smo posle 24 sata, kada smo to primetili, tako odmrznuto voce prebacili u drugi zamrzivac i ponovo zamrznuli.
Znam da hranu ne treba ponovo zamrzavati pa me interesuje u kom smislu je to stetno, da li po zdravlje (da li takvo nesto moze izazvati kancer?) ili je samo dolazi do promena u samom vocu?
Molim Vas da mi odgovorite jer nisam imao koga drugog kompetentnog da pitam,
Unapred zahvalan,
Ermin