pitanje o yamryavanju voca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ermin1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2011 7:29 pm

pitanje o yamryavanju voca

Post od ermin1 »

Postovani!

Molim Vas da mi odgovorite na ovo pitanje...

Na interrnetu nisam mogao da nadjem nista o ovome, pa sam imao slobodu da Vas pitam.

Naime, pre nekoliko dana smo zamrznuli malinu i borovnicu u zamrzivacu, ali se desilo da je zamrzivac prestao da radi, pa smo posle 24 sata, kada smo to primetili, tako odmrznuto voce prebacili u drugi zamrzivac i ponovo zamrznuli.

Znam da hranu ne treba ponovo zamrzavati pa me interesuje u kom smislu je to stetno, da li po zdravlje (da li takvo nesto moze izazvati kancer?) ili je samo dolazi do promena u samom vocu?

Molim Vas da mi odgovorite jer nisam imao koga drugog kompetentnog da pitam,

Unapred zahvalan,

Ermin
winkler
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 5:34 pm

Re: pitanje o yamryavanju voca

Post od winkler »

ermin1 napisao:Postovani!

Molim Vas da mi odgovorite na ovo pitanje...

Na interrnetu nisam mogao da nadjem nista o ovome, pa sam imao slobodu da Vas pitam.

Naime, pre nekoliko dana smo zamrznuli malinu i borovnicu u zamrzivacu, ali se desilo da je zamrzivac prestao da radi, pa smo posle 24 sata, kada smo to primetili, tako odmrznuto voce prebacili u drugi zamrzivac i ponovo zamrznuli.

Znam da hranu ne treba ponovo zamrzavati pa me interesuje u kom smislu je to stetno, da li po zdravlje (da li takvo nesto moze izazvati kancer?) ili je samo dolazi do promena u samom vocu?

Molim Vas da mi odgovorite jer nisam imao koga drugog kompetentnog da pitam,

Unapred zahvalan,

Ermin
To uopšte nije štetno.Jedino što ćete na taj način izgubiti je konzistencija voća-maline će "oronuti".Jedini problem je da, ukoliko su bile baš dugo u odmrznutom stanju- u šta sumnjam,će počneti da trule.Inače, satojci u voću su i dalje tu, a o stvaranju nekih štetnih sastojaka nema ni govora.Dakle, bez brige možete ponovo odmrznuti maline po potrebi i koristiti.
Odgovori