Pitanje u vezi proteina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lazar.lazic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 23, 2016 9:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Pitanje u vezi proteina

Post od lazar.lazic »

Pozdrav imam jedno pitanje u vezi proteina.

Naime treniram fudbal i kod kuce radim bodyweight vezbe, ne mislim ici u teretanu, nisam debeo, a nisam baš mršav, generalno mislim da mi ishrana nije bas uskladjena i malo je skupo hraniti se pravilno. Da li je dobra opcija uzimati whey protein? Kako on djeluje na organizam? Sta ce biti nakon prestanka uzimanja?

Srdačan pozdrav!
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje u vezi proteina

Post od milica m »

Whey protein je prirodan prirodan protein dobijen iz surutke, te ti njegovim konzumiranjem nista lose ne moze biti ukoliko ne preterujes. Preporuke su da se uzima 0,8-1,2qr po kg telesne mase pa recimo ako imas 70 kg treba ti oko 70gr proteina dnevno. Ukoliko zelis rast misicne mase onda ide i do 2gr po kg, pa racunaj. Imaj u vidu da sigurno unosis i proteine kroz druge namirnice (mlecni proizvodi, meso, jaja...). Whey se unosi kao dodatak ishrani, nikako ne moze da ti bude obrok, te ostatak hrane treba da bude izbalansiran, koliko god ta hrana bila skupa, a nije ukoliko se angazujes da spremas sam i nosis sa sobom.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pitanje u vezi proteina

Post od aaaca »

Мислим да немаш потребе за протеинима сем ако не вежбаш свакодневно по два сата.

Више треба да обратиш пажњу на минерале и витамине јер је данашња храна сиромашна њима због прераног брања итд.
Odgovori