Pozdrav imam jedno pitanje u vezi proteina.
Naime treniram fudbal i kod kuce radim bodyweight vezbe, ne mislim ici u teretanu, nisam debeo, a nisam baš mršav, generalno mislim da mi ishrana nije bas uskladjena i malo je skupo hraniti se pravilno. Da li je dobra opcija uzimati whey protein? Kako on djeluje na organizam? Sta ce biti nakon prestanka uzimanja?
Srdačan pozdrav!
Pitanje u vezi proteina
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 23, 2016 9:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Pitanje u vezi proteina
Whey protein je prirodan prirodan protein dobijen iz surutke, te ti njegovim konzumiranjem nista lose ne moze biti ukoliko ne preterujes. Preporuke su da se uzima 0,8-1,2qr po kg telesne mase pa recimo ako imas 70 kg treba ti oko 70gr proteina dnevno. Ukoliko zelis rast misicne mase onda ide i do 2gr po kg, pa racunaj. Imaj u vidu da sigurno unosis i proteine kroz druge namirnice (mlecni proizvodi, meso, jaja...). Whey se unosi kao dodatak ishrani, nikako ne moze da ti bude obrok, te ostatak hrane treba da bude izbalansiran, koliko god ta hrana bila skupa, a nije ukoliko se angazujes da spremas sam i nosis sa sobom.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pitanje u vezi proteina
Мислим да немаш потребе за протеинима сем ако не вежбаш свакодневно по два сата.
Више треба да обратиш пажњу на минерале и витамине јер је данашња храна сиромашна њима због прераног брања итд.
Више треба да обратиш пажњу на минерале и витамине јер је данашња храна сиромашна њима због прераног брања итд.