Pitanje u vezi prolaktina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Anakv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 1:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pitanje u vezi prolaktina

Post od Anakv »

operisana sam u oktobru prosle godine cista desnog jajnika gde mi je odstranjen jajnik.Nakon mesec dana po prvoj kontroli na UZ je vidjena cista levog jajnika preko 8 cm i slobodna tecnost kao i sledece tri kontrole.Zbog prerane menstruacije dobijam terapiju (primolut-nor 7 dana),posle koje je cista bila oko 4cm.Pocinjem sa analizom polnih hormona na 7,14 i 21 dan.prva analiza FSH -8,3;LH-1,5;PRL-1089,2;Testosteron-1,0;Progesteron-8,3;Estradiol-69,1.druga analiza-FSH-6,8;LH-8,7;PRL-1024,2;Testosteron-1,0;Progesteron-3,4;Estradiol-563,8,treca analiza-FSH-4,2;LH-2,4;PRL-1460,5;Testosteron-1,1;Progesteron-96,9;Estradiol-451,4.Nemam iscedak iz dojki RTG turskog sedla je BO.Imam 36 godina,sa 20 operisala rupturu desnog jajnika,sa 32 operisala hidrosalpings gde je odstranjen desni jajovod,jedan porodjaj u 27 godini(u 6 mesecu otvorena 2 prsta pod terapijom prepara),4 spontana pobacaja posle porodjaja 3godine i vise nijedna trudnoca.Nakon operacije PH jajnika nije pokazao endometriozu na koju su doktori sumnjali sada me brine visok nivo Prolaktina neznam sta da radim,doktor mi je sada pre ovih nalaza prepisao kontracepciju 3 meseca u vidu tableta Jasmina.Molila bih za neki savet.Unapred zahvalna [/b]
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

koliko se moze zakljuciti vas "vodi" ginekolog. savet bi bio da OBAVEZNO odete na pregled endokrinologa!
Odgovori