Poštovanje...
Imam 27 godina i u zadnje vreme sam pod stresom zbog gubitka posla,kupovine kuće,pa ponovnog vraćanja na posao...Visok sam 173,težak 83 kg,ne pušim,popijem možda dva piva u 20 dana.
Par dana sam bio kod doktora i utvrđena mi je dijagnoza F410.Bio sam i kod psihijatra.Kad sam pročitao šta znači F410 pronašao sam se u njoj,samo što nemam toliko izražene strahove kao kod nekih drugih forumaša.Imao sam jednu konfliktnu situaciju sa besnilom pre 3-4 meseca gde sam se totalno presekao.To sam nekako prebrodio.Osećam u Mesec dana recimo 3-4 puta po 2-3 dana stezanje u grudima,bol u mišićima leve ruke i onemoćalost leve ruke.I bojim se da će me okunuti infarkt,recimo u toku vožnje ili negde gde sam sam,pa je otišlo i toliko daleko da doživim to lupanje srca na sam pomen nekoga da je doživeo infarkt,iako je stariji čovek,pio je,pušio. Dali su mi da pijem Ksalol 3x1 i Bedoxin i poslali kod interniste,da proverim za svaki slučaj.Kad sam došao na EKG imao sam ubrzan rad srca negde oko 90 otkucaja u minuti i pritisak 130/80.Doktorica mi je prepisala presolol 2x po pola od 50mg i napisala tahikardija paraoxismalis i kontrola za mesec dana.Ujedno mi je doktorica rekla da mi je srce u redu.Ja baš i ne volim što pijem toliko lekova pa mi recite šta da radim.Mislim da je taj presolol nepotreban...
Pitanje u vezi presolola
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 27, 2010 6:04 am
Re: Pitanje u vezi presolola
da, presolol je nepotreban - on je jos pre desetak godina izbacen iz protokola za lecenje anksiozno-depresivnog poremecaja. prema tome, nemate sta da trazite kod dr kome je i 10 godina malo da usvoji stavove struke o lecenju jednog cestog poremecaja.
trebalo bi da se lecite kognitivno-bihejvioralnom psihoterapijom, od strane psihijatra koji ima zavrsenu ovu edukaciju, a ne psihologa. alprazolam (ksalol) se pije maksimalno tri meseca, jer u suprotnom moze izazvati (jaku) zavisnost. ukoliko kognitivno bihejvioralna terapija za nekoliko meseci, a maksimalno pola godine ne bude dala nestanak simptoma (kroz sisteme vezbi opustanja i planiranog postupnog izlaganja situacijama koje generisu anksioznost), znaci da je problem dublji, i da lecenje treba nastaviti kod psihoanalitickog terapeuta (koji ce potraziti uzrok anksioznosti). lekove, ako vam budu ponudjeni ne treba da odbijate. psihoterapiju cete dobiti samo ukoliko se obratite privatnom psihijatru.
trebalo bi da se lecite kognitivno-bihejvioralnom psihoterapijom, od strane psihijatra koji ima zavrsenu ovu edukaciju, a ne psihologa. alprazolam (ksalol) se pije maksimalno tri meseca, jer u suprotnom moze izazvati (jaku) zavisnost. ukoliko kognitivno bihejvioralna terapija za nekoliko meseci, a maksimalno pola godine ne bude dala nestanak simptoma (kroz sisteme vezbi opustanja i planiranog postupnog izlaganja situacijama koje generisu anksioznost), znaci da je problem dublji, i da lecenje treba nastaviti kod psihoanalitickog terapeuta (koji ce potraziti uzrok anksioznosti). lekove, ako vam budu ponudjeni ne treba da odbijate. psihoterapiju cete dobiti samo ukoliko se obratite privatnom psihijatru.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
-
- Novi član
Danas sam bio kod izabranog lekara i ona mi je prepisala presolol 2x1/2 tablete od 50mg i rekla mi kako hoću ali pna da je na mom mestu ona bi ga pila.Doktorica je stvarno ok i ne mogu reći ništa ružno za nju.Znate bojim se da ću imati srčane tegobe kad počnem da pijem presolol ili kad budem trebao da ga ostavim,recimo u trenutku kada igram mali fudbal li slično.Recite mi da li ste vi lekar ili...U svakom slučaju hvala vam na odgovoru.Evo sad stvarno ne znam šta da radim...Koliko sam ja shvatio Internista mi je prepisao taj presolol kao preventivu da mi srce ne bi bilo pod stresom.Danas sam uzeo tablete ali nisam počeo još da ih pijem...
-
- Novi član
Danas sam bio kod izabranog lekara i ona mi je prepisala presolol 2x1/2 tablete od 50mg i rekla mi kako hoću ali pna da je na mom mestu ona bi ga pila.Doktorica je stvarno ok i ne mogu reći ništa ružno za nju.Znate bojim se da ću imati srčane tegobe kad počnem da pijem presolol ili kad budem trebao da ga ostavim,recimo u trenutku kada igram mali fudbal li slično.Recite mi da li ste vi lekar ili...U svakom slučaju hvala vam na odgovoru.Evo sad stvarno ne znam šta da radim...Koliko sam ja shvatio Internista mi je prepisao taj presolol kao preventivu da mi srce ne bi bilo pod stresom.Danas sam uzeo tablete ali nisam počeo još da ih pijem...
zbog sinusne tahikardije(koja je posledica anksioznosti i panicnih napada)vec godinu dana pijem po 1/4 presolola dnevno,prepisao mi internista.psihijatar i nije bio bas odusevljen tom terapijom pa mi je prepisao sedativ(lorazepam 1mg) po potrebi.po savetu izabranog lekara pijem presolol redovno i za sada sam ok.receno mi je da cu presolol morati da pijem NEKO VREME...mene nervira sto ni jedean od lekara koje sam pitala ne zna da mi kaze koliko je to NEKO VREME