Pitanje u vezi povrede

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
rashard
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 31, 2011 2:11 pm

Pitanje u vezi povrede

Post od rashard »

Izvinjavam se ako je neko već postavljao neko slično pitanje, ali kako ja nisam siguran imam li problem ili ne osećao sam da je najpametnije samo da pitam na novoj temi umesto traženja saveta za neki što možda nemam..
Pre dva dana sam radio vežbe za leđa sa tegovima, konkretno ovu
http://www.youtube.com/watch?v=RJLsNCrZB4I
i u trenutku kada sam potpuno povijen sam osetio bol u iza desnog kolena, gde su, koliko se razumem, ligamenti.. Sad, kako se povrede ligamenata (one koje neće same zarasti) valjda leče samo operacijom, imam užasan strah kada su ligamenti u pitanju, naročito kolena.. Dakle, u tom trenutku sam osetio bol iza kolena, ne preterano jak, i bol je ostao tu jos desetak sekundi možda, nakon čega se smirio, i u suštini nikakve probleme nisam imao posle.. Jel moguće da je tada došlo do neke povrede ili ne? Mislim, iako verujem da bih imao konstantan bol ili barem peckanje tu, ipak bih radije da pitam nekoga kako bih se smirio, pošto stvarno imam fobiju :lol:

Druga stvar koju sam hteo da pitam tiče se levog kuka.. Dan nakon trčanja (40-60 minuta) u zadnjih nedelju dana osećam bol tu, kao npr bol od injekcije.. A kada na zagrevanju radim ono kruženje kukovima naučeno u osnovnoj na fizičkom, osećam kao preskakanje u "kritičnim tačkama", kada kuk prelazi sa zadnje na prednju stranu.. Valjda sam lepo objasnio.. Inače pre trčanja sam se retko zagrevao i razgibavao jer počinjem veoma laganim tempom pa sam smatrao da i nije neki stres, ali nakon što mi je ostajao taj bol narednog dana sam počeo sa vežbicama pre trčanja, i nisam imao problema, ali opet, better safe than sorry, ko pita ne skita i tako to :D

Hvala unapred na odgovorima, i izvinjavam se zbog neupotrebe search-a, ja prvi mrzim kada neko to radi :D
Odgovori