pozdrav.imam 28godina, evo i ja da postavim prvo pitanje,inace trazio sam odgovr na netu u vezi kicme i od mnogo ponudjenih odgovora dodjem do vaseg sajta...pa da vidimo sta mozete da mi kazete na tu temu-bolest.
Ovako,u poslednje 2 godine imam skoro konstantan problem s ledjima,isao sam kod doktora i nista nisu ustanovili,mazao sam kremama,pio ketonal ali nista,bol se u pocetku javljao na desnoj strani ledja u donjem delu,bol je uglavnom nastajao od nekih vibracija,po nekada bol se javljao i na sredini ledja u samom dnu kicme ali to je prolazno,ovaj bol sa desne strane je polako presao u konstantni bol,u poslednje vreme imam osecaj kao da se pomera mesto pa ide na gore,pa po nekada i sa druge strane.
Prilikom polu sedenja u duzem istom polozaju,pri promeni polozaju dodje do jakog ziganja i kao da vazduh ne smem da udahnem skroz.
prilikom lezanja bol potpuno nestaje,ako se okrenem na bok pojavi se povremeno.
Bol je najitenzivniji prilikom vibracija (voznji autobusom po malo losijem putu) dolazi do jakog bola.
Radio sam dve godine na gradjevinskoj masini buldozer,to je masina koja prozivodi dosta vibracija i to mi je najvise smetalo i od tada vise nisam prosto sposoban da radim na tom mestu,tako sam ja odlucio i predlozio doktoru.
Drugo prilikom leta imao sam uvek otvorene prozore i vrata,jer u masini nema klime i temperatura je 50 stepeni unutra pa sam maltene svaki dan bio mokar i to se tako susilo na meni... pa mozda je i od toga ?
nedavno sam isao na magnetnu rezonancu snimanja kicmne u lumbalnom delu i dijagnoza pise: početne degenerativne promene interverbalnog diska L5/S1
dakle sve se sastalo po malo...
sta mi mozete reci povodom tog slucaja?
pitanje u vezi ledja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin