Pitanje u vezi krvnoga tlaka
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pitanje u vezi krvnoga tlaka
Molim vas može li mi tko reći kada se smatra da su tlakovi blizu jedan drugome? Kolika to razlika mora biti? Meni je danas već drugi dan tlak otprilike 115/95, 120/100. Šta da radim?
Re: Pitanje u vezi krvnoga tlaka
Merite najmanje tri puta dnevno pritisak bar 7 dana i onda sa tim zapisanim vrednostima morate otići kod lekara, pa će on/ona na osnovu opisa Vaših tegoba, fizikalnog nalaza i eventualno rezultata nekih laboratorijskih analiza utvrditi da li su te Vaše vrednosti krvnog pritiska od značaja ili nisu.
Takođe, proverite i sa nekim drugim aparatom, moguće je da bude i greška. Neka Vam još neko drugi izmeri pritisak, pa uporedite.
Takođe, proverite i sa nekim drugim aparatom, moguće je da bude i greška. Neka Vam još neko drugi izmeri pritisak, pa uporedite.
Meni je poslednjih dana pritisak , recimo, 105/55 i osećam blagu vrtoglavicu. Da li je ovakva razlika u pritisku velika i šta to znači? Inače, celog života imam nizak krvni pritisak, funkcionisala sam i na 80/50, i još od puberteta sam anemična (nedostatak gvožđa). Sada imam četiri banke..
Ništa bez fizikalnog pregleda i laboratorijskih analiza, koje bi upotpunile sliku vašeg stanja, koje zaista najverovatnije uopšte nije ozbiljno.
Mada, iskreno govoreći, nizak pritisak je uvek poželjniji od visokog.
Mada, iskreno govoreći, nizak pritisak je uvek poželjniji od visokog.

hvala na odgovoru! izgleda da su baterije bile slabe pa nije dobro radio aparat.
mjerila sam tjedan dana i krece se izmedu 90/60, 100/65, 110/70
vadila sam krvnu sliku, sve uredno
mjerila sam tjedan dana i krece se izmedu 90/60, 100/65, 110/70
vadila sam krvnu sliku, sve uredno