Pitanje u vezi Heferola

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Cici85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 1:05 am

Pitanje u vezi Heferola

Post od Cici85 »

Lekar opste prakse mi je prepisao Heferol 2 meseca zbog smanjene vrednosti gvozdja (6,0). Rekla mi je da ga uzimam 2 meseca po dve dnevno, a potom dodjem na kontrolu. Prvi mesec je gotov, super sam podnela, bolje se osecam, ali me zanima nesto u vezi doziranja. Receno mi je da uzimam jednu uvece i jednu ujutru jer se tako bolje podnosi, a na deklaraciji pise da je svejedno, tj. da se mogu uzeti i dve odjednom. Da li mogu da pokusam tako u drugom mesecu jer mi je lakse zbog planiranja hrane (posto ne sme da se uzima blizu mlecnih proizvoda, kafe, jaja itd), pa ako mi bude smetalo za stomak valjda uvek mogu da se vratim na staro?
Unapred hvala :)!
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Pitanje u vezi Heferola

Post od sedefasta »

Možete probati naravno, ali Vam lično to ne preporučujem, jer ako razvijete "gadljivost" na preparat, može se vrlo lako desiti da Vam se posle gadi čak i manja doza, pa će Vam čitava terapija biti veoma neprijatna.
Cici85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 1:05 am

Re: Pitanje u vezi Heferola

Post od Cici85 »

Mnogo Vam hvala na tako brzom odgovoru, onda ipak necu pokusavati :). Zaboravih da pitam koliko nakon zavrsetka terapije se rade ponovne analize, jel cim zavrsim kutiju ili cekam dve-tri nedelje? Doktorka mi je rekla da kontrolisemo samo gvozdje posto je sve ostalo bilo u redu, ali TIBC i UIBC nisu radjeni, receno mi je da nema potrebe.
Odgovori