Pitanje u vezi ginekologije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
milenaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 5:30 pm

Pitanje u vezi ginekologije

Post od milenaaa »

Molim Vas za odgovor u vezi ranice na grlicu materice (zapravo u pocetku je bila samo ranica). Ranicu imam jako dugo, vec nekih 15-ak godina i moj ginekolog je misljenja da je ne treba za sada dirati. Nakon redovnog godisnjeg sistematskog pregleda i dobijenog PAPA rezultata, rekla mi je da je stavila II grupu ali da je nasla neke sumnjive celije i poslala me u Kliniku da i oni provere. Njihov rezultat PAPA testa je sledeci: PA II grupa. Inflamacija. Na pojedinim celijama skvamoznog epitela znaci hiperhromazije. Obzirom na kolposkopski nalaz (cirkularna REE, na 12 atipicna, sch - neg sa endocervikalnom prpasacijom. Ostali epitel PVU i vagine skvamozan sch + poz. Za eventualnu biopsiju i ECC prema PAPA nalazu) kontrola za 6 meseci. Nakon ovog nalaza ginekolog (inace sjajana zena) me salje na cervikalni i vaginalni bris. I evo mene kod Vas sa rezultatima (radjeni u Batutu) da ne bih zavrsila u Lazi dok cekam odlazak kod ginekologa :-? :o :-? : Cervikalni bris - bakterioloski: U direktnom preparatu nadjen je veci broj POLIMORFONUKLEARA; Vaginoze: U direktnom preparatu nisu nadjene Clue celije; Vaginalni bris - bakterioloski: Normalna genitalna bakterijska flora; Cervikalni bris - mikrobioloska kultura: Negativna; Vaginalni bris - mikrobioloska kultura: Negativna Dakle, sa Net-a sam shvatila da su polimorfonukleari zapravo leukociti. Ali odakle leukociti ako nema bakterija? I da li su leukociti prisutni u slucaju da postoje kancerogene celije (zbog njih)? I ako jesu, kako mi je PAPA II grupa? Ili je to nesto trece? Lepo Vam kazem, Laza je neizbezan :wink: Molim za tumacenje. Pozdrav i unapred hvala, Milenaaa
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Re: Pitanje u vezi ginekologije

Post od joni »

Uzmite Orvagil tablete tokom 7 dana onako kako pise u uputstvu za lek. Hiperhromazija je verovatno rezultat infekcije koju imate i ne bi trebalo da se odrzi posle koriscenja Orvagila ukoliko je njen uzrok infekcija. Nakon koriscenja ovih tableta trebalo bi nakon 2 meseca opet uraditi Papa test. Vaginalna flora je veoma nestabilna u stresu i u hormonskim disbalansima tako da razmislite da li postoji mogucnost za to. Ako i dalje postoji ova blaga atipija celija idite dalje, recimo u Narodni Front i zakazite pregled kod Doc.Perisica. Sve najbolje i ne brinite.
dragana2009
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 6:36 pm

Post od dragana2009 »

Evo nova sam na forumu,imam jedno pitanje ako bi neko znao odgovor,prosle godine sam imala spontani pobacaj,pa sam pre mesec dana bila na pregledu i ultrazvuku cisto da ne bih razmisljala u drugoj trudnoci,sve je bilo ok,i dobila sam torch jos cekam nalaz i briseve cerviksa na microplazmu,ureaplazmu i hlamidiju.Bila sam 11dan ciklusa doktor mi nije uspeo uzeti bris jer je bilo krvi pa kao da dodjem za sedam dana,i opet mi se ponovi ista situacija krv u materici.Pitala sam ga kako je to moguce samo je slegao ramenima i odgovor mu je bio krv je iz kanala,nista ne shvatam i ne znam sta raditi?! :(
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Uradite jos jedan uz, Papa test i kolposkopiju obavezno. Uradite hormone( dogovorite se sa svojim ginekologom),predlozite to vasem ginekologu i ako i tada ne bude znao u cemu je problem-menjajte ga.POzz
Odgovori