Molim Vas za odgovor u vezi ranice na grlicu materice (zapravo u pocetku je bila samo ranica). Ranicu imam jako dugo, vec nekih 15-ak godina i moj ginekolog je misljenja da je ne treba za sada dirati. Nakon redovnog godisnjeg sistematskog pregleda i dobijenog PAPA rezultata, rekla mi je da je stavila II grupu ali da je nasla neke sumnjive celije i poslala me u Kliniku da i oni provere. Njihov rezultat PAPA testa je sledeci: PA II grupa. Inflamacija. Na pojedinim celijama skvamoznog epitela znaci hiperhromazije. Obzirom na kolposkopski nalaz (cirkularna REE, na 12 atipicna, sch - neg sa endocervikalnom prpasacijom. Ostali epitel PVU i vagine skvamozan sch + poz. Za eventualnu biopsiju i ECC prema PAPA nalazu) kontrola za 6 meseci. Nakon ovog nalaza ginekolog (inace sjajana zena) me salje na cervikalni i vaginalni bris. I evo mene kod Vas sa rezultatima (radjeni u Batutu) da ne bih zavrsila u Lazi dok cekam odlazak kod ginekologa

:
Cervikalni bris - bakterioloski:
U direktnom preparatu nadjen je veci broj POLIMORFONUKLEARA;
Vaginoze: U direktnom preparatu nisu nadjene Clue celije;
Vaginalni bris - bakterioloski: Normalna genitalna bakterijska flora;
Cervikalni bris - mikrobioloska kultura: Negativna;
Vaginalni bris - mikrobioloska kultura: Negativna Dakle, sa Net-a sam shvatila da su polimorfonukleari zapravo leukociti. Ali odakle leukociti ako nema bakterija? I da li su leukociti prisutni u slucaju da postoje kancerogene celije (zbog njih)? I ako jesu, kako mi je PAPA II grupa? Ili je to nesto trece? Lepo Vam kazem, Laza je neizbezan

Molim za tumacenje. Pozdrav i unapred hvala, Milenaaa