Dijagnoza DH K3/L4 DH L4/L5 DH L5/S1.
Uradjena mi je magnetna rezonanca LS kicme,odneo doktoru snimak koji mi je rekao da nema indikacije za operaciju,jer je blazi oblik,naime mene boli samo kad se saginjem donji deo ledja.
Dobio sam da pijem lek JOINT MD 2*2 2 nedelje i posle toga 2*1 mesec dana.
Plivanje.
I Fizikalnu terapiju, zanima me posto sam ja vec bio na fizikalnu terapiju struju i ultrazvuk nista nije pomoglo 2 meseca ne bih opet isao da gubim vreme,a i nisu nesto strucni sto se tice toga kod nas.Da li moze neko strucan da mi preporuci neke vezbe za ovaj moj slucaj? Kako bih i sta smeo da radim,da li smem da trcim,radim neke vezbe trening itd?
Hvala
Pitanje u vezi diskus hernije DH L3/L4 L4/L5 L5/s1
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pitanje u vezi diskus hernije DH L3/L4 L4/L5 L5/s1
Можеш да истежеш кичму на Истекију. Детаље можеш да погледаш на www. aca. rs под Савети, Здравље, Кичма.
Imam isteki,koju stranu stavljam na donji deo ledja onaj visi deo ili nizi?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Надам се да си Истеки набавио код оригиналног произвођача. Има неколико копија које анатомски нису исправне и не треба их користити.
Иначе, истезање иде у комплету - и горњи и доњи део кичме. Онај испупченији део прво стављам под горњи део леђа, а после окренем Истеки. У другом делу истезања испупчење долази испод доњег дела леђа.
Ако си заборавио како се правилно користи, можда би било најбоље да поразговараш са човеком који га је патентирао и који га производи.
Иначе, истезање иде у комплету - и горњи и доњи део кичме. Онај испупченији део прво стављам под горњи део леђа, а после окренем Истеки. У другом делу истезања испупчење долази испод доњег дела леђа.
Ако си заборавио како се правилно користи, можда би било најбоље да поразговараш са човеком који га је патентирао и који га производи.
Hvala Aco.
Da original je. Nego ga nisam koristio,sada cu probati da vidim kakvog ce efekta imati. Imas li da preporucis neke vezbe?
Da original je. Nego ga nisam koristio,sada cu probati da vidim kakvog ce efekta imati. Imas li da preporucis neke vezbe?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ех, ниси га користио. А ја не знам како бих живео без њега с обзиром на моју физичку неактивност и већу килажу.
Ефекте од Истекија немој да очекујеш првих неколико недеља. Ако буде раније, прави си срећник. Важно је да сваки дан проведеш на Истекију 15 минута - пола времена истежеш горњи део леђа, а пола доњи део. Било би још боље када би могао два пута дневно по 15 минута.
Што се тиче вежби, можда не би требао ништа да радиш док ти се кична мало не растегне. Верујем да би могао да радиш трбушњаке али никако оне стандардне. Треба да легнеш на равну и тврду поглогу са савијеним ногама у коленима. Онда држиш руке на грудима и само мало се одижеш од пода - тек толико да се рамена мало одигну од пода и стомак се мало затегне. Таквих трбушњака можеш много да радиш јер не оптерећују ни кичму а ни стомачни мишићи нису пуно оптерећени.
Ефекте од Истекија немој да очекујеш првих неколико недеља. Ако буде раније, прави си срећник. Важно је да сваки дан проведеш на Истекију 15 минута - пола времена истежеш горњи део леђа, а пола доњи део. Било би још боље када би могао два пута дневно по 15 минута.
Што се тиче вежби, можда не би требао ништа да радиш док ти се кична мало не растегне. Верујем да би могао да радиш трбушњаке али никако оне стандардне. Треба да легнеш на равну и тврду поглогу са савијеним ногама у коленима. Онда држиш руке на грудима и само мало се одижеш од пода - тек толико да се рамена мало одигну од пода и стомак се мало затегне. Таквих трбушњака можеш много да радиш јер не оптерећују ни кичму а ни стомачни мишићи нису пуно оптерећени.