Pitanje u vezi disanjih problema.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
OzzyEx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2012 4:42 pm

Pitanje u vezi disanjih problema.

Post od OzzyEx »

Pozdrav svima!

Nov sam na ovim forumima, i imam par pitanja.

Naime, pre par nedelja sam bio bolestan. Imao sam upalu sinusa (konstantan kasalj sa izbacivanjem slajma i gusenjem nocu).
Bio sam na usnom i lekar je napisao sledece:

"Mesecima sekrecija iz nosa, kasalj sa otezanim disanjem, kasalj oko 7 dana afebrilan. Neigra otezano disanje na nos, negira kijanje, glavobolje.
2006. godine lecen zbog upale pluca izazvanom Mycoplasmom pneumoniae.
Klinicki ORL nalaz uredan,
endonazalno hipermaticna sluznica, mukopurulentan sekret, zdrelo b.o.
Predlog th.
Augmentin tbl 1g na 12h po 1,
Gentoculin kapi 0.3% 3x5 kapi u nos,
Fluimucil 200mg 3x1
Aerius tbl 1x1"

Dijagnoza: "Sinusitis acuta J01"

- Prepisao sam sve sa papira jer mislim da, ako ovde ima lekara, oni ce to bolje ovako razumeti.

Lekove sam uzimao kako je trebalo i posle nedelju dana mi je bilo mnogo bolje. Ozdravio sam.
Ali ovih dana cesto primecujem vrlo redak ''suv'' kasalj. Mozda se desi 2-3 puta na dan. Zakasljem se isto kao ranije, ali bez slajma. To obicno kratko traje i zna da se desi kada potrcim ili krenem da se bavim nekakvim fizickim aktivnostima.
Moja predpostavka je bila da ja pored tih lekova jos nisam dovoljno izlecen. Slajma nema, ali i dalje moram da se oporavljam.

Moja majka vec drugu noc za redom primecuje kako se ja gusim u snu. Ovako mi je ona to objasnila, ja je u sred noci probudim cudnim zvukom, kao da ne mogu doci do vazduha neko vreme. Posle kratkog vremena to prodje i ja nastavim da spavam. Medjutim, ja se iskreno nicega ne secam. Trenutno delujem sebi kao da mi nije nista. Osim sto mi curi nos vec nedelju dana..

Gubitak vazduha se desavao u vreme kada sam bio bolestan i pod onim lekovima. To se desavalo tako sto bih se ja zakasljao i krenuo da izbacujem slajm, a onda bi mi malo slajma zablokiralo disanje i tu bih poceo da trazim vazduh dok to ne izbacim..
Eto, tako bih ja to objasnio.

Sta vi mislite o ovome? Otisao bih kod lekara danas, ali nisam mogao da stignem i pronasao sam ovaj forum pa sam pomislio, mozda bi neko znao od doktora sta se tu desava samnom.

Dodatne informacije:
Imam 18 godina i nikada ranije nisam bio alergican na polen ili bilo kakav lek. Niti sam imao problema sa Astmom.
Ali sam citao da ovo moze da bude problem sa srcem.

Tako da molio bih vas, ako neko zna o cemu se radi, neka me posavetuje.
Hvala puno!
Odgovori