Pitanje vezano za upotrebu antibiotika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dusandusan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 11:20 am

Pitanje vezano za upotrebu antibiotika

Post od dusandusan »

Zdravo. Nadam se da bi mi neko pomogao u mojoj dilemi. Naime, zenin ginekolog joj je rekao da uzima neke antibiotike a i da ja to isto radim iako mi je zadnji nalaz u redu. Bilo mi mlo cudno ali hajde. Zena ode posle na kontrolu i ustanovi joj se da jos ima tu bakteriju u tragovima, i opet se prepisu neki (drugi) antibiotici i njoj i meni. Zasto meni, kad je rezultat mogao biti kod zene i uredan a u tom periodu, naravno, nismo imali odnose. E sad ne pijem ni aspirin, ali zena insistira, pa posto je jadnica dosta toga pretrpela u nasem pokusaju da dobijemo dete hajde, picu i ja. Medjutim, sad dal sam to umislio, ucini mi se da mi izazivaju neku gadost. Pre neki dan se gadno razbolih, temperatura jaka, vrlo cest proliv. Odlezim malo, odem kod lekara opste prakse, tamo ispricam situaciju i on mi posavetuje da prekinem sa upotrebom tih antibiotika. Rekoh izguracu, zbog zene. Po savetu lekara uzeh neku odmah dosta slane supe, izadjoh i pocelo da mi biva bolje. Stolica dosta bolja, ne tera me stalno, ne boli me stomak, nemam temperaturu. Dodje vece, ja da popijem lek, opet gadost, i ujutro muka , cesta stolica, proliv, umor, minimalna temperatura.
E sad sta da radim, da prestanem sa pijenjem tih antibiotika ili da nastavim???
U prvoj turi, kada nisam imao problema pili smo neki ant. ciju kutiju sad ne pronalazim, a drugoj turu, kada sam osetio muku, pili smo prvo Marocen, a od jutros treba Eritromicin (njega sam popio jednu turu i eto kako mi je).
Hvala!
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje vezano za upotrebu antibiotika

Post od dannina »

To sto vas muci su tegobe zbog upotrebe jakih antibiotika. Poremeti se flora u crevima i nastanu tegobe. Osim lakse ishrane ukljucite Probiotik, da se ta flora popravi, a ako vama ti lekovi ne odgovaraju trazite da vam prepisu neki drugi slicnog dejstva, ima izbora, ovi vam ocigledno ne odgovaraju.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Antibiotike nema potrebe piti ako su vasi nalazi cisti, ali ako njeni nisu a imate odnose za to vreme onda je to zacarani krug iz kog nema izlaza. Proverite da li je kod vas sve ok, pa onda dok se zena ne izleci koristite kondom, pa kad oboje budete bili zdravi pravite bebu!
dusandusan
Novi član
Novi član

Post od dusandusan »

E sad moja dilema je sledeca: lekar koji zenu leci kaze da je to neka bakterija koja se ne vidi u spermokulturi. Da nije te price odbacio bih antibiotike, ovako iz straha, nastavljam sa njima, nisam pametan. :oops:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Pre svega saznajte o kakvoj se to famoznoj bakteriji radi i otdjiti na pregled, da se utvrdi da li imate je ili nemate! Ili bar nama ovde napishite koja je bakterija u pitanju pa da vidimo zaista da li se ona ne vidi u spermogramu, iako je nemoguce bar u brisu da se ne nadje ako ste vec imali nezashticen odnos sa suprugom!

Prepishite nalaz pa cete imati vishe odgovora!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dusandusan
Novi član
Novi član

Post od dusandusan »

Ne moze mi zeni reci o kojoj se tacno bakteriji radi. Ne mogu tog doktora danima da kontaktiram, hteo sam da ga pitam da li mogu da prekinem sa ovom turom (trecom) antibiotika (eritromicin, ostalo mi je jos par dana). Ispio sam prvu turu, pa je onda usledio zenin pregled gde je ustanovljeno da ima jos te bakterije u tragovima, pa nam je onda prepisao jos dve ture antibiotika (marocen i eritromicin).
Ne znam da li bi tih par dana moglo nesto nepovoljno da napravi?
Odgovori