Poštovanje!
Imam jedno pitanje,vezano uz moje "tegobe".
Unatrag nekog vremena osjećan neku teško opisivu bol ispod ili iza ili kraj desnog rebarnog luka.Često se preseli bočno,točno uz rub rebara.Povremeno se javlja neki neugodan osječaj prilikom saginjanja unaprijed,kao pritisak.
Bol nije stalna nego povremena,prilikom naglog pokreta,više me podsječa na mišićnu ili nervnu.
Bavim se aktivno sportom,star sam 41 god i često sam oznojen vani.
Bio sam kod doktorice,sa čuđenjem je poslušala moje tegobe,pokušala ih pripisati stresu ( stalno sam pod stresom ),ali me unatoč tome poskala na EKG i ultrazvuk abdomena.
I jedan i drugi nalaz su u redu.
Što bi to moglo biti?
Kako dalje?
Molim odgovor.
Hvala unaprijed!
Pozdrav,
Pitanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Opcija 1) Bol medjurebarnih misica usled hronicnog zamora kod nepravilnog drzanja tela.
Opcija 2) uvecana jetra ili napeta jetrina kapsula sa biohemijskom lezijom jetre - alkohol, virus, isparljive boje...?
Opcija 3) presavijna zucna kesa, sa ili bez kamena
Posto je uradjen UZ abdomena, opcija 3 je islkjucena. Opcija 2 se potvrdjuje laboratorijo, ocija 3 se leci odmah, antireumaticima.
Opcija 2) uvecana jetra ili napeta jetrina kapsula sa biohemijskom lezijom jetre - alkohol, virus, isparljive boje...?
Posto je uradjen UZ abdomena, opcija 3 je islkjucena. Opcija 2 se potvrdjuje laboratorijo, ocija 3 se leci odmah, antireumaticima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Alkohol ili isparljive boje nisu,sigurno....dr ivica napisao:Opcija 1) Bol medjurebarnih misica usled hronicnog zamora kod nepravilnog drzanja tela.
Zar se uvećana jetra i napeta jetrena kapsula ne bi vidjele na ultrazvuku?