Pitanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
skabo357
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 3:09 pm

Pitanje

Post od skabo357 »

Moja devojka je primila diprofos injekciju,sada cuo sam da ona sadrzi nekakve hormone.Koji su to hormoni i da li oni uticu na to da joj kasni menstruacija,posto smo u panici da nije ono drugo,ne kasni mnogo tek tri dana i pre je ona imala problema sa tim kasnjenjem i kad nije imala partnera ali zadnjih nekoliko meseci je sve u redu,a sad od jednom kasni bas posto je primila tu inekciju neposredno pred ciklus a antibiotike je pila 2-3 nedelje pre ,ti antibiotici su Fromilid 500mg...mozda i to ima nekog uticaja.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: Pitanje

Post od gerda »

Diprofos sadrzi betametazon, to je sintetski kortikosteroid. To jeste neka vrsta hormona koji su derivati hormona nadbubrezne zlezde.
Moguće da je izostanak redovnog menstr.ciklusa uzrok trnutnog stanja jer vidim da pije antibiotike,a nisi naveo zašto pije antibiotik i zašto je primila Diprofos.
skabo357
Novi član
Novi član

Post od skabo357 »

Diprofos je primila zato sto ima problema sa Atritisom(ili kako se vec pise),a,anti biotike je pila zbog streptokoke nekakve grupe B,pila je tu vrstu antibiotika koji ne sadrze penicilin posto je alergicna na njega....nadam se da cete uspeti da mi odgovorite.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

skabo357 napisao:Diprofos je primila zato sto ima problema sa Atritisom(ili kako se vec pise),a,anti biotike je pila zbog streptokoke nekakve grupe B,pila je tu vrstu antibiotika koji ne sadrze penicilin posto je alergicna na njega....nadam se da cete uspeti da mi odgovorite.
Dobro a kako je otkriven taj strptokok B,i zna li se gde se on nalazi,vrlo je važno .ima li veze sa nekom bolešću zbog koje je dobila da pije taj antibiotik.to je vrlo diskutabilno.Jedini moj savet da sačeka još malo i onda uradi test na trudnoću.Opet kažem zašto pije taj antibiotik postoji verovatno razlog.Da nije u pitanju neki problem ginekološki.
Dali je streptokok u grlu ,vaginalnom brisu ili negde drugde.
skabo357
Novi član
Novi član

Post od skabo357 »

Ne pije ga vise ali ga je pila pre 2-3 nedelje,bakterije su bile u vaginalnom brisu,ali je ona pre toga bila bolesna,tipa visoka temperatura,verovatno se ta sreptokoka zadrzala tu zbog toga,otkud znam sad i nebitno je,radila je te preglede cisto preventivno ali je sazanal da ima tu bakteriju i zato su joj prepisali taj natibiotik.Dobila je i nekakve vaginalete posto ti antibiotici ubijaji neke korisne bakterije koje se nalaze u toj sluzokozi ili sta vec,pa da ne bi doslo do nekog gljivicnog oboljenja.To je uglavnom sve...e sad ja iskreno mislim da to sve ima neke veze i da ne treba paniciti,ali me zanima i vase misljenje jer to je kasnjenej od nekoliko dana.....drugar je imao situaciju gde mu je devojci kasnilo cak 5 meseci,cak su i bebi smislili ime,pa na kraju nista,a isto je pila nekave lekove zbog neke prehlade.Eto to bi bilo to.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Vaginal.tbl.su u redu jer je potrebna zaštita.Shvatila sam da je terapija bila od ginekologa.Sada bi trebalo ponoviti bris jer ta bakterija može da bude dosadna,što znači potpuno je izlečiti.
A što se tiče onog događaja sa drugovom devojkom hehe,dešava se sve češće.Moja snaha bila trudna sa drugim detetom na UZ.reče ginekol. biće devojčica,a kada je otišla da se porodi DR, na porođaju kaže (već je počela da se porađa) pa ovo je dečak,i oni već odredili ime.
Ja uvek kažem četvoro oči više vide,pa i vama to prporučujem iako znam da je to malo neprijatno ići kod jednog pa kod drugog lekara ,no kada se mora nije teško.Pozdrav brižnom momku i volela bi da se javiš bez obzira šta bude.Ali svakako otići kod ginekologa,ipak je on merodavniji za sve .
skabo357
Novi član
Novi član

Post od skabo357 »

Resenje smo pronasli, dobila je kako se to zargonski kaze,znaci nije trudna to smo ustanovili :)))
Ali svakako mora otici do ginekologa zbog te streptokoke....hvala na pomoci.POZDRAV
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Dobro je odahnuli ste i lakše se diše.Volite se i dalje. :)
Odgovori