Pitanje?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 31, 2011 7:38 pm
Re: Pitanje?
ja ne bih znala sta su hloridi u znoju, ali me zaintrigiralo ovo "zbog nesvarljivosti mleka"
ne znam da li sam dobro razumela, ali mi se cini da to moze imati veze sa problemom koji ima i moja beba, a to je netolerancija na proteine kravljeg mleka. prakticno -sta god uzme sto u sebi ima kravljeg mleka posle dva sata povraca.
ne znam da li sam dobro razumela, ali mi se cini da to moze imati veze sa problemom koji ima i moja beba, a to je netolerancija na proteine kravljeg mleka. prakticno -sta god uzme sto u sebi ima kravljeg mleka posle dva sata povraca.
Re: Pitanje?
Znoj je sam po sebi slan zbog rastvorenog natrijum-hlorida te hloridni (Cl-) joni potiču odatle.Zbog čega se određuje njihova koncentracija ne znam jer nisam lekar ali bi ovo moglo da pomogne lekarima da odgovore na vaše pitanje.malischina napisao:ja ne bih znala sta su hloridi u znoju, ali me zaintrigiralo ovo "zbog nesvarljivosti mleka"
Moja filozofija koja može da bude netačna je da preko hlorida u znoju mogu doći do podatka o disbalansu elektrolita kod bebe jer jedini izvor jona (i Cl- izmeđuostalog) je mleko.Ako beba teško vari mleko onda i organizam ne dobija ono što mu treba pa Cl- jona bi trebalo da ima manje u znoju nego što je to normalno.Ovo je samo moje razmišljanje, i postoji verovatnoća da je pogrešno.
Pozdrav