da li je moguce da osobi koja redovno radi kontole krvi,urina,srca itd.i sve to dva puta godisnje.sad odjednom radi nalaz krvi i dr mu kaze da ima tragove hepatitisa b.da li je to normalno.kao mozda si kao mali imao zuticu pa je to od toga itd ne znam bas tacno da objasnim.zar to nije kad uradis nalaz ili imas ili nemas hepatitis b.inace ultrazvuk jetre sve ok.svi drugi nalazi sve super samo kao u krvi ima tragova hepatitisa b.
pomozite mi molim vas.da li je moguce da su pogresili ili nesto drugo
pitanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: pitanje
Ako postoji HBsAg, hepatitis B - antigen,. tu je bio hepatitisB virus. Ako ga nema, nema virusa (osim ako nije u inkubaciji, ali ni jedan lekar nece rci da postoji hepatitis B u tragovima, ili kako je vec receno ovde...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sta to znaci da ako je radjen nalaz krvi i u njemu ima toga sto ste rekli tog hga ili vec da li to znaci da je taj neko zarazen hepatitisom ili moze biti i nesto drugo
-
- Stalni član
- Kontakt:
Imate li Vi ili nemate HBs-Ag uradjen i kakav je rezultat?
-
- Stalni član
situacija je malo komplikovana.nije rec o meni nego o nekom meni jako bliskom,nalazi mu nisu radjeni kod nas.pa sam zbog toga malo konfuzna.al hvala vam u svakom slucaju sto ste mi odgovorili.radili su ultrazvuk jetre i sve je ok svi ostali nalazi su perfektni samo je dr tako rekao da ima tragova hepatitisa b.sad ce jos jednom vaditi krv i slati u nemacku pa cemo videti.jos jednom hvala.interesuje me da li je moguce da je neko imao hepatitis b i da se izborio sa njim ali da mu nalaz pokaze da je pozitivan.i da li se sve to moze tako videti preko krvi kao imao si ga ali je tvoj imunitet bio jaci ili imas ga ali je tvoj imunitet jak pa ti to ne osecas.itd
-
- Stalni član
- Kontakt:
Preležani hepatitis B ostavlja doživotno trag u obliku antitela, ali to ne znači da je virus i dalje prisutan. Prisustvo virusa hepatitisa B se dokazuje indirektno nalaženjem povišenih transaminaza, rastom bilirubina, ponekad rastom GGT. Direktno dokazivanje aktivnog prisutnog virusa vrši se biopsijom jetre i dokazivanjem virusne replikacije, umnožavanja, PCR metodom.
-
- Stalni član
a da li doktori kad izvade krv znaju da je taj neko prelezao hepatitis i da virus vise nije aktivan ili su za to potrebne neke dodatne analize.i da li nalaz moze da bude pogresan.jao izvinite ja sam toliko konfuzna ali vise ne znam koga da pitam,malo vise sam uplasena.hvala vam mnogo na odgovorima.
-
- Stalni član
stalno citam o ovome na internetu i vidim da su nekim ljudima neke transmize na hepatitis b bile povecane a ustvari ga nisu imali.a pre analize krvi su pili antibiotik da li je to moguce.posto je i on pio jedno 9 dana pre analize hemomicin bio je bolestan
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ne postoje "transaminaze na hepatitis B". Ovo je malo počelo da liči na ono "ko u klin, ko u ploču"
Nemojte da se zamarate, očigledno je da Vas svako dalje objašnjenje samo još više zbunjuje (i ne čitate ga sa pažnjom), najbolje je da ostavite sve lekarima.

Nemojte da se zamarate, očigledno je da Vas svako dalje objašnjenje samo još više zbunjuje (i ne čitate ga sa pažnjom), najbolje je da ostavite sve lekarima.