pitanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
rubeola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 10:46 am

pitanje

Post od rubeola »

Pre par godina imala sam povredu vratne kicme koja me pre toga dugo bolela i na kojoj se pojavila grba,mala ,ali vidljiva,na prelazu izmedju vrata it trupa,vise ka trupu sa ledjne strane,blaga dislokacija prsljenova i vrtoglavice zbog toga,

Dr sa VMA fizijatar,koja je pravi kiroprakticar,a ne priuceni tri puta mi je vrsila repoziciju cele kicme pri cemu sam dobila na visini 6 cm i osecala se odlicno!Rekla mi je da mi je kicma u uzasnom stanju za godine i da zbog izrazene lumbalne lordoze gubim oko 3 cm u visinu,a zbog neke ,nazovi grbe u vratnom delu oko jos tri.

Naravno taj efekat namestanja nije dugo trajao i ja sam se posle sest meseci vratila na predjasnju visinu,a vrtoglavica nije vise bilo.Kad mi je ona namestala vrat grbe nije bilo,a posle sest meseci se ponovo javila!
Za odlazak kod nje nemam vise para,pa me interesuje da li postoje neke vezbe koje bih mogla da radim i koje su,ako imate neki link da bih povratila visinu i da mi nestane grba i bol u vratnom delu!
Pozdrav i hvala unapred!
Vrlo zbunjena,izrazito emotivna...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Vezbe i dozirnje istih treba da vam odredi fizijatar i fizioterapeut, obratite se svom fizijatru i pochnite da vezbate.

Davanjr novca za kratkotrajne kiropraktorske kure je bezmisleno ako vam ej kichma u tako loshem stanju, jedino vas moze spasiti kinezitererapija, dozivotna.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
rubeola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 10:46 am

hvala na odgovoru

Post od rubeola »

Potpuno ste u pravu za kiropraktiku,jako je kratkotrajna! :D
Ko fizijatra bi mi preporucili jer u mom Dz mi zakazase za novembar!!!Nisam hitna!
Gde da se obratim?Ko se time bavi ozbiljno?
Vrlo zbunjena,izrazito emotivna...
Odgovori