Da li se neke nepravilnosti na srcu (npr.koksaki virus) mogu otkriti EKG-om i obicnom analizom krvi?
Ja sam imala lupanje srca, osecaj knedle u grlu, preskakanje srca.... i radila sam i ultrazvuk stitne zlezde i EKG i sve je u redu, samo su mi rekli da imam ubrzan puls. Analiza krvi savrsena.
Sada su mi ti simptomi prestali, ali razmisljam da li sam trebala jos neke analize da uradim, recimo za koksaki ili nema potrebe, ako mi je analiza krvi i EKG u redu.
Unapred hvala
pitanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
koksaki daje i druge tegobe uz lupanje srca, knedlka u grlu nije jedna od njih. To vise lici na neuroticne tahikardije (na nervnoj bazi).
UIpak ukoliko se unrzan puls javlja u miru, prati ga blago povisena temperatura (37-37.5), malaksalost, veliki zamor, nemogucnost da se obavljaju fizicke radnnje...onda svakako treba razmisljati o ultrazvucnom pregledu srca i imati u vidu mogucnost koksakija.
UIpak ukoliko se unrzan puls javlja u miru, prati ga blago povisena temperatura (37-37.5), malaksalost, veliki zamor, nemogucnost da se obavljaju fizicke radnnje...onda svakako treba razmisljati o ultrazvucnom pregledu srca i imati u vidu mogucnost koksakija.