Pitanje..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Vlaja88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 12:35 am

Pitanje..

Post od Vlaja88 »

Postovanje

Imam par pitanjaca, elem;

Devojka i ja smo u sredu imali odnos tokom koga se desilo da nam kondom pukne, otisao sam u apoteku i kupio joj tablete, jutro posle koje je popila. E sad se zakuvava, odma sutradan, u chetvrtak, smo imali josh jedan odnos (6 meseci zajedno) i kondom je ponovo pukao (drugo pakovanje kondoma takodje kupljeno u (istoj) apoteci, kao i prethodno) i zbog toga su nam sad ruke zavezane jer ne smemo da koristimo tabletu jutro posle ponovo. Ja nisam "svrsio" u nju, ali svejedno. Njoj se menstruacija zavrsila 28., a treba da dobije 25. Odlucili smo da odemo do ginekologa, ali oboje smo neiskusni po tom pitanju pa bih voleo da mi neko objasni kako to ide, da li se prvo zakaze, gde da odemo, jel se placaju pregledi/saveti...
E da, iz Novog Sada smo, ona ima 16 godina. Molim vas da me pljujete jer sam svestan svega i koliko sam pogresio u tome sto nisam bio informisan o tome kako sta funkcionise, kako njeno telo, kako te tablete...
E da, i nije nam ono bio 1/2 put.
I naravno Vasa misljenja o celoj situaciji, mislim na to sta da radimo.

Izvinjavam se ako je tema neprikladna za ovaj forum.

Uzdravlje.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Najbolje da ona ode kod ginekologa u Dom zdravlja opstine u kojoj zivi. A takodje neka uradi beta HCG-ode do neke laboratorije i trazi to, to najpouzdanije moze da utvrdi da li je ostala u drugom stanju ili ne.
Znam u kakvoj ste frci i panici pa da biste sto pre resili ono sto vas kopka, najbolje nek vec sutra ode. U vecini Domova zdravlja ne treba nikakav uput za ginekologa.
I posto nisi svrsio u nju nemoj previse da brines, male su sanse da je trudna. Postoje, ali ipak bi daleko vece bile da si svrsio.
Srecno i javite jel sve ok!!!
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vrba »

U suštini kažu da devojka i treba da ode do ginekologa kad stupi u seksualne odnose, ali obzirom da je izuzetno mlada, trebalo bi da ideš sa njom, sad mene tripuje da li treba da ide sa roditeljima, obzirom da je maloletna?

Al' stvarno su male šanse. Ne kupujte više kondome u toj apoteci :? :)
Bane88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 9:50 am

Post od Bane88 »

jedan savet... ne kupuj durex kondome vec samo trojan... meni su durexi pucali kao ludi a trojan nikad... :wink:
Vlaja88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 12:35 am

Post od Vlaja88 »

Otisli smo jutros do ginekologa, isao sam sa njom, postu njeni roditelji ne dolaze u obzir jer su mnogo neodgovorni i napravice mnogo vece s.... nego sto jeste.
Elem, ja sam u svoj zbrci rekao da je bilo u sredu/chetvrtak... a ustvari je bilo u ponedeljak/sredu... ono totalno sam posizeo pa sam naveo dane u kojim mi se nesto uzbudljivije desilo, izvinjavam se. E i ginekolog je rekla da dodjemo u sledeci petak, da ne brinemo puno jer je pila te tablete u ponedeljak (a imali smo drugi incident u sredu) tako da su josh manje shanse, tako da smo se malo opustili. Za par dana ce uraditi i one neke test za trudnocu, posto nemamo para, uzecu 2-3 ona rapid-nesto pa sta bude.
A za taj HCG test nemamo para (chitao sam negde ovde da je do 1000 dinara).

Mnogo hvala za odgovore.

@Bane; matori meni su uvek suportno govorili... videcu, sa'cu koristi one extra sejf verzije, totalno sam odlepio, jutros mi je doslo da ubijem nekoga...

Uzdravlje.
Odgovori