pitanje za strucnjake medicine
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 2:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pitanje za strucnjake medicine
prvo da pozdravim sve na forumu i da se zahvalim svima. moj slucaj je malo slozeniji imam 32 godine i sve je krenulo kad sam bio u egiptu odnosno u kairu. zadnja 2 dana oko podneva pocelo je da mi vrti u glavi strasno i lupanje srca, kvasio sam glavu vodom umivao se i to sve je trajalo oko pola sata gde sam otisao u obliznju ambulantu u kairskom muzeju gde su mi stavili hladne obloge na glavu i malo kiseonika.izmerili pritisak i rekli da se radi o toplotnom udaru naj verovatnije. posle se to kao malo smirililo i malo me je bolela glava ali nista strasno. otisao sam do hotela oko 4 po podne da odmorim malo i samo sam se probudio i poceo da povracam belu penu psiho fizicko stanje mi je opalo ali kad se ispovracam kao da mi se vraca i sve tako povracao sam 10 puta nisam znao za sebe i nisam moga da ustanem iz kreveta. pozvali su lekara on je dosao pogledao mi temperaturu oci sve je bilo ok dao mi je inekciju b6 vitamina mislim i dao mi je tablete za koje ja nisam znao da su anti biotici koji su u stvari Norfloxacin and Tinidazole ja sam to pio ali sam opet sutra povracao i imao samo jednu mekanu stolicu. izdrzao sam nekako ta dva dana i krenu za bg ali imao sam uvek samo preznojavanje cas mi hladno cas toplo. u bgu uradim analize krvi sve ok sem sedimentacije koja je povecana bila na 20 i u stolici mi nadju salmonelu iz grupe c2 koja nije opasna i ne treba uzimati anti biotike. ali ja se konstanto nisam osecao dobro mekanu stolicu nisam imao ali kad se probudim ujutro kao otrov da imam, ne znam dali dolazi od glave ili stomaka ali bolove u stomaku i u predelu creva nisam imao samo nagoni za povracanje. kako nesto pojedem padne mi raspolozenje uhvati me vrtoglavica i kad ispovracam malo bele pene kao da se opet raspolezenje malo vrati ali malaksalos i slabost velika. temperaturu nisam imao samo mozda 37 ili manje ali uvek osecaj otrova. posto je tu vec proslo 7 ili 8 dana odem ja na infektivnu kliniku gde me pregleda dotor i kaze da nema potrebe da se leci salmonela jer je akutna faza prosla i da od 3 stolice je nadjena samo u 2 ali ja tu opet pocnem da povracam. on me je jos malo pregledao i kaze da meningitis nemam. dobio sam infuziju mislim sa ranisanom i posle sat vremena sam osetio da nesto kulja u stomaku i tenzija koja je isla u prema glavi kao da se smanjila. ali ja i dalje ne mogu da sedim u jednom mestu niti da citam bilo sta niti da gledam tv osecam se jednostavno lose ali naj gore je kad se probudim ujutro. posle toga sam stigao za italiju odem kod lekara on kaze to je salmonela moramo sa anti bioticima cim tebi nije dobro i prepise mi bactrim i amplicilin. ja sam tu poceo da dobijam drhtavice i da se budim u 2 nocu ne zna sta vise gori u meni pa u 4 i sve tako ali kao da sam posle jedno 3 ili 4 dana osetio poboljsanje i uzmem jedan onaj nas klometol jedem i kao osecam se dobro. onda odlucim jedan dan da odem kod drugara da mu pogledam nesto motor cim sam zakurblao ono 2 puta meni se promenila boja na licu i umalo nisam pao u nesvest. posle dodjem kuci i pocne da mi drhti ispod desnog plucnog krila i neka drhtavica pocne da me hvata odem u kuhinju uzmem malo kisele vode jer sam primetio da sa kiselom se to smiri i sve tako, upalsio sam se od straha. sledeci korak isto tako jedem posle podnem sacekam pola sata i rekoh idem ja malo da odmorim u krevet kad od jednom se probudim sav vreo kao da je krv u meni prokljucala ustanem brzo stavim lgavu pod tus i odem popijem litar vode i to prodje i sve tako su se simptomi menjali... ja stvarno ni do dan danas nisam ukapirao sta se meni desavalo i kakve veze salmonela ima sa glavom ili dali sam imao neku jaku stomacnu upalu ili nesto da mi izazove te tegobe sa glavoboljama.. isto bi zeleo da znam da sam nedaj boze imao kojim slucjaem meningite sigurno bi doktor na infektivnoj video posle 8 dana mog dolaska iz egipta i tri dana uzimanja onih antibiotika. zaboravio sam da kazem da sam bio i na gastroskopiji i tamo su mi samo nasli povisenu penu i malo svetlucave tecnosti i razbacan gastritis i kazu nije nista strasno.... ali sta je meni izazvalo one trzavice i ono preznojavanje i te glavobolje a neuroloski pregled sve ok... ja stvarno ne znam,, bio bi zahvalan svima koji bi mi dali svoje misljenje i iskustvo. hvala
-
- Novi član
zaboravio sam da dodam
radio sam i analize krvi na epatie a,b,c i stitnu zlezdu sve je ok....
ali sta je meni to toliko gorelo da sam dobijao te napade trzavica ili da je organizam toliko oslabio da ja ni sada bas ne mogu da se koncentrisem da gldeam tv. hvala
ali sta je meni to toliko gorelo da sam dobijao te napade trzavica ili da je organizam toliko oslabio da ja ni sada bas ne mogu da se koncentrisem da gldeam tv. hvala
-
- Novi član
hvala
ma ne paravis se pametam ti jesi pametan!! hvala svima na savetima odmah cu da proverim,, ja samo znam da ne mogu da odem na more zdrav a da se varim bolestan samo sto ja do sada nisam znao da salmonela nema veze sa glavom i drhtavicom i povracanjem koje je trajalo dugo... sad ne znam dali ima veze i onaj neki virus sa nila tako se nesto zove jeli to ista stvar kao malarija ili ne.... i jos nesto otisao sam bez veze kao da uradim ajde rekoh i koksaki znam da nije moj slucaj ali ajde kad mi oni tamo nadju da sam ga nekad imao a ja nemam pojma da sam ga ikad imao u organizmu... pozdrav i hvala svima.......
-
- Novi član
jos jedno pitanje
da kojim slucajem imam virus malarije dali bi se on video u nekim drugim analizama krvi mislim dali bi poremetio nesto drugo ili se radi bas posebna analiza na to... hvala