Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Molila bih vas da mi neko od neurologa razjasni moj izvestaj sa MR cervikalnog segmenta kicme,koji sam radila 7.11. jer imam neprestane bolove u predelu vrata koji se siri prema levoj ruci pa bih zelela da znam o kakvoj vrsti je bolesti i moguce nacine lecenja.Evo mog izvestaja:T1 i T2sagitalni,T2transverzalni tomogrami,C3-7segmenata.Ispravljena cervikalna lordoza.Normalno odrzan korporealni poredak,bez dislokacija,vertebralnih kolapsa ili drugih traumatskih lezija.Kicmena mozdina je normalne morfologije,bez fokalnih ili difuznih patoloskih signala mijelopatije i bez sirinksa.Nema signifikantnih degenerativnih lezija disko-vertebralnih struktura.Znaci incipijentne degenerativne desikacije IV diskova C3-7 segmenta. Na C3-4nivou vidi se cirkularno prosiren disk sa fokalnom dorzometrijalnom protruzijom.Spinalni kanal je dijametra 11,5mm,bez kompresije medule.Neuralni forameni su obostrano ekstraneuralno suzeni,bez kompresije pripadajucih nervnih korenova. Na C5-6nivou vidi se cirkularno prosiren disk koji suzava spinalni kanal na 12mm,bez kompresije medule.Neuralni forameni su incipijentno ekstraneuralno suzeni,dominantnije levi,bez radikularne kompresije.Na C6-7nivou vidi se dorzolateralna protruzija diska levo.Neuralni forameni su obostrano suzeni u ekstraneuralnom segmentu disk-osteofit kompleima,dominantnije levi gde postoji i dik-radikularni kontakt.U paraspinalnim zonama vide se multiple periradikularne ciste na C5-6 i C6-7nivoima desno i levo u visini nivoa C6-7 i C7-Th1.ZAKLJUCAK:Dorzolateralna protruzija diska C6-7 levo uz istostrani disk-radikularni kontakt.Unapred zahvalna jedna Aleksandra(35) iz Krusevca.