pitanje za majju: surutka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pitanje za majju: surutka

Post od Boki »

Cao dr..majjo, mozes li mi nesto reci za surutku u prahu koja se kupuje u p. zdrave hrane, da li je zdrava, i u cemu moze pomoci za organizam? Koliko se moze uzimati, da li moze biti stetno?

Veliki pozdrav :wink:

Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Re: pitanje za majju: surutka

Post od majja »

Boki napisao:Cao dr..majjo, mozes li mi nesto reci za surutku u prahu koja se kupuje u p. zdrave hrane, da li je zdrava, i u cemu moze pomoci za organizam? Koliko se moze uzimati, da li moze biti stetno?

Veliki pozdrav :wink:

O surutki su oprecna misljenja (znas ono - mleko, sir i sve mlecno protiv nemlecnog :lol: ), a koliko ja znam, tj koliko sam cula (uprkos svemu onome sto je protiv mleka), da je surutka zdrava, najvise za jetru, da sluzi za njeno prociscavanje. Ja sam uvek kupovala onu tecnost za pravljenje surutke "Maja" (gle koincidencije :lol: ) i od nje pravila sir i surutku i mogu ti reci da uopste nije lose, bas naprotiv, odlican sir pravim hahaha. U prahu nisam nikada probala. :wink:
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Dobro, dr :lol: :lol: (uz dva smajlija)

Hvala puno :D
viktor_viktor
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am

Post od viktor_viktor »

prijatelju, jedan savet u vezi surutke. meni su nasli masnu jetru koja se skroz iscistila za 4 meseca, kao i bubrezi, prostata itd.
Ne onu u prahu, dogovori se sa bakicama na pijaci sto donose sir da ti donosu i to kozju surutku od nekuvanog mleka. Pij dnevno do 1.5 litara., i to pre jela po dve case. Dok se ne naviknes i ako preteras imaces mozda prolive, ali smanji dozu.
Moze da stoji u fridzu nedelju dana, a mozes i da je zamrznes.
Probaj, mila je majka za gomilu problema
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

E bas vam hvala. Ja za sada pijem onu u prahu. Odlicnog je ukusa, a primetio sam da se od nje osecam bodrije, otklanja umor, daje nekako pozitivnu energiju. Mislim da je dobar osnov za zdravlje. Mislim da bi trebala postati stalna namernica za sve koji hoce da vode zdrav zivot...
Probacu kad popijem ovu. Mada ima jedna druga stvar, ja uopste nemam masnoce u organizmu, sve vrednosti triglicerida, horesterola, ovih i onih masti su mi vrlo ispod donje granice. Cak ponekad i zabrinjavajuce ispod :D Pa mislim da mi surutka nece biti u sastavu ishrane jos dugo, u tom smislu. Cisto ako se uzelim, jer mi prija ukus :D to je nesto sto me vraca kao kad sam bio mali, ne znam zasto. Mozda su nam davali u vrticu, pa se ne secam....

Pozdrav!
Odgovori