zdravo već duže vreme imam bolove u donjem delu stomaka baš niže po sredini i uz to kada počne i mučnine jake,tako da me interesuje odprilike dali mogu negde otići i gde kod koje struke dr.za taj problem i dali imate neke predpostavke prema ovim simptomima!?
Inače neznam dali može imati veze sa bešikom često me prate infekcije bakterijske ali neznam dali baš donji stomak boli i izaziva mučninu!? (Inače sam muško da naglasim)
Hvala unapred
Pitanje za Dr.Ivicu?!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Pitanje za Dr.Ivicu?!
Uobicajen redosled je da se najpre ide kod LEKARA, a kako su (u normalnom svetu) svi lekari NAJPRE lekari OPSTE MEDICINE, pa tek posle specijalisti i subspecijalisti, svaki bilekar najpre uradio obican jednostavan fizikalni pregled, prepipao bi lepo trbuh, proverio kilne otvore, dao bi uput za lab. analize (KKS, sedimentacija, fibrinogen, CRP, urin, glikemija, kreatinin, SGOT, SGPT, chol, trigl), uradio bi (ili, ako ne ume, trazio bi od nekog kolege da uradi) UZ abdomena sa detaljnim pregledom prostate, ako je prostata izmenjena, uradio bi i PSA i digitorektalni pregled, a ako nadje osetljivost gornjeg dela abdomena i ako je pozitivna anamneza, trazio bi rendgen zeluca i dvanaestopalacnog creva. Eto, tako to ide u normalnim uslovima. A tek posle, ako se nikako ne moze ostaviti dijagnoza, ili ako se postavi dijagnoza koja zahteva operaciju ili slozeniju dijagnostiku - ide se kod drugih... Nasa medicina, lekari i narod - sve je to naviklo da se odmah trazi "majstor za pokvaren deo" - ako je besika ili prostata - urolog, ako je bureg - nefrolog, ako je zeludac ili crevce - gastroenterolog, zlezda - hematolog, hromoni - endokrinolog, srce - kardiolog, mozak - neurolog... Cekajte, a sta cu onda ja da radim?
Sve najbolje!

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
E doktore baš ste "vickasti"!A kad ste počeli nabrajati šta bi sve trebalo da se uradi odmah sam pomislila "O Bože koliko para treba za sve te nalaze",jer u državnoj ustanovi bi trebali meseci da se sve uradi.
Sve najbolje
!!!!
Sve najbolje

"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ne znam koliko je ovo sto cu da kazem cudno, neocekivano ili ocekivano, ali pregled sa ultrazvukom abdomena u poliklinici gde radim je 2.400 dinara, na to dodajte lab. analize, jos oko 1.200 dinara, znaci sve je gotovo za 3.600 dinara za 3-4 sata (koliko im treba u laboratoriji da urade njihov deo). Ako zatreba i RTG zeluca, to je jos 1.200 din, sve ukupno 4.800 din. Nije malo, nije ni mnogo, zavisi od ugla gledanja. Ono sto definitivno znam je da sve ovo kosta isto u "drzavnoj medicini", odnosno isto toliko se fakturise filijali RZZO iz lokalnog doma zdravlja za navedene usluge. Zato sam zagovornik ukidanja obaveznog zdravstvenog osiguranja, jer ispada da nam je ono skuplje (samo sto ne osecamo odmah koliko nam je uzeto a uzima nam se stalno!) ili, u najmanju ruku, isto nam je, samo sto se mnogo duze ceka. Takodje, zagovornik sam VRACANJA NOVCA koji smo uplatili drzavi za nase lecenje. Neka nam daju nazad sve, pa cemo sami da biramo gde cemo da idemo, kako cemo da platimo... Ako bas i pozelimo odmah kod urologa ili kod kardiologa, necemo da molimo nikoga za uput. A ako su nam oni skupi, trazicemo jeftinijeg. I na kraju - necemo ni gledati kome je sta izgravirano na plocici, nego ko nam resava probleme i ko je efikasniji...
Ali od toga nece bit nista, jer bi to znacilo uvodjenje zdrave konkurencije i medju lekare, a 90% njih nije spremno za takvu konkurenciju, jer su ogrezli u neradu i samozadovoljstvu svojim ogranicenim znanjem.
Pozdrav svima!
Ali od toga nece bit nista, jer bi to znacilo uvodjenje zdrave konkurencije i medju lekare, a 90% njih nije spremno za takvu konkurenciju, jer su ogrezli u neradu i samozadovoljstvu svojim ogranicenim znanjem.

Pozdrav svima!
Ah,zaista se slažem sa Vama u potpunosti i mislim da bi taj sistem bio idealan al svi znamo da od te ljubavi nema ništa.Slažem se i da te sve analize nisu ni skupe ako računamo na ljubaznost,ljudskost i brzinu a ne izdiranje,aroganciju većine lekara (sestre neću ni da spominjem) u državnoj ustanovi.
Lično mogu sebi da priuštim odlazak kod privatnika i to i činim iz više razloga a jedan od njih je i taj što je trenutni direktor DZ u Bačkoj Palanci "gospodin" koji mom ocu dva dana pre smrti nije ukazao pomoć,tačnije rečeno mene je povukao u stranu i rekao mi da više ništa netražim od njih jer njemu nema spasa.E zbog takvih "lekara" mi je žao što neko radi kod Kineza i zaradjuje 10000 dinara i nema mogućnosti za lečenje kakvo je dostojan svaki čovek.
Pozdrav!
Lično mogu sebi da priuštim odlazak kod privatnika i to i činim iz više razloga a jedan od njih je i taj što je trenutni direktor DZ u Bačkoj Palanci "gospodin" koji mom ocu dva dana pre smrti nije ukazao pomoć,tačnije rečeno mene je povukao u stranu i rekao mi da više ništa netražim od njih jer njemu nema spasa.E zbog takvih "lekara" mi je žao što neko radi kod Kineza i zaradjuje 10000 dinara i nema mogućnosti za lečenje kakvo je dostojan svaki čovek.
Pozdrav!
Joj,Relax oprostite mi molim Vas što sam se upetljala u temu jer je ona za Dr. Ivicu.
Još jednom se izvinjavam
.
Pozdrav!!!!
Još jednom se izvinjavam

Pozdrav!!!!
-
- Stalni član
- Kontakt:
I ja se izvinjavam, 'relax' ce razumeti, a ako ikako mogu da pomognem kao lekar, eto, tu sam...
Sve najbolje!
Sve najbolje!
Da li odlazak na more smeta za unutrašnje hemoroide koji još po malo krvare .Pijem detralex 2x dnevno i koristim čepiće sa kantarionom.
-
- Stalni član
- Kontakt:
N, putujte slobodno!