pitanje - hidrogen za ispiranje grla - kako

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
markonni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 7:59 pm

pitanje - hidrogen za ispiranje grla - kako

Post od markonni »

Da li mozete da mi kazete kako se ispira grlo sa hidrogenom?
Naime imam neku belu kuglicu potkoznu, da se tako izrazim, na levom krajniku, pa mi je danas doktor prepisao Amoksicilin, i hidrogen 3% koji treba sa vodom da pomesam pa da ispiram (cini mi se da je rekao uvece i ujutru). Ali nije napisao kako da pomesam vec je rekao da pitam apotekara, ali on nezna, pitao sam ga.

p.s. trazio sam vec na forumu , kljucne reci "hidrogen grlo", ima par poruka ,ali se ne spominje ovo mesanje sa vodom detaljno :)

Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pitanje - hidrogen za ispiranje grla - kako

Post od tamaraft »

Pa ako ej u pitanju 3% hidrogen nema potrebe da ga razredjujete sa vodom, vec mozete sam da stavite u usnu duplju i da grgocete u dubini grla.

Rastravanje sa vodom verovatno je preporucheno da bi manje nashkodilo zeludcu ako progutate technost , iako to nije litar technosti vec za grgotanje vam treba mozda ni cela velika kashika hidrogena!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

najbolja stvar kod toga je hexoral,pantenol,hidrogen i voda...sa time se ispira usna duplja,mene je to izbavilo iz silnih afti koje sam imao...
Stilmat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 26, 2010 10:12 pm

Post od Stilmat »

markonni napisao:Da li mozete da mi kazete kako se ispira grlo sa hidrogenom?
Naime imam neku belu kuglicu potkoznu, da se tako izrazim, na levom krajniku, pa mi je danas doktor prepisao Amoksicilin, i hidrogen 3% koji treba sa vodom da pomesam pa da ispiram (cini mi se da je rekao uvece i ujutru). Ali nije napisao kako da pomesam vec je rekao da pitam apotekara, ali on nezna, pitao sam ga.

p.s. trazio sam vec na forumu , kljucne reci "hidrogen grlo", ima par poruka ,ali se ne spominje ovo mesanje sa vodom detaljno :)

Hvala.
Mozes da ispiras sa tim 3% hidrogenom, ali veruj mi ja bi ti preporucio da ispiras sa zalfijom do 4-5 puta
na dan a nju mozes da kupis u bilo kojoj apoteci.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A ja boh ti rekla da zbog tog cepica grlo ispiras rastvorom tantum verde.
asdfghh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 29, 2010 5:39 pm

Post od asdfghh »

Ja poceo sinoc da ispiram grlo curaseptom.
Prehladio sam se pre 5 dana,pa ide sve losije i losije.Grlo mi je malko crveno,noc mi je juce procureo,samo je teklo,i kijao sam mnogo.Od jutros je sve to vise nego prepolovljeno,ali jos mi je zacepljeno.
Hocu li morati da uzmem neki antibiotik,ili da pustim da samo prodje...,jos nemam temperaturu preko 37.(da mi ne ode na pluca?)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ma odi kod lekara, nemoj ovako napamet da ti se daje terapija.
Odgovori