pitanje za fizijatra

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
angika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2007 12:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pitanje za fizijatra

Post od angika »

Pozdrav

Imam problema sa bolovima u nogama već puna 4 meseca. Mislim da doktori neće da mi objasne u čemu je problem i šalju me od jednog do drugog doktora. Da nebi dužio, prepisaću rezultate koje sam do sada dobio.

2009.11.18:
MR PREGLED LUMBOSAKRALNOG SEGMENTA KIČMENOG STUBA:

ZAKLJUČAK: POČETNE DISKARTROTIČNE PROMENE LS SEGMENTA, BEZ DISKALNIH HERNIJACIJA, STENOZE SPINALNOG KANALA I ZNAKOVA RADIKULARNE KMPROMITACIJE.

2010.22.02:
EMNG PREGLED:

ZAKLJUČAK: U današnjem elektrofiziološkom nalazu registruju se znaci jake neurogene lezije u mišićima L3 miotoma levo i umereno jake u mišićima L4 miotoma levo koje su aktuelne.Pored ovog registruje se i hronična lezija radiksa L5,S1 desno umereno jakog stepena izraženosti, kao i L5,S1 levo lakšeg do umerenog stepena izraženosti.Ispitane senzorne i motorne brzine provodljivosti su u granicama normale.

Molim za objašnjenje EMNG rezultata, pošto za prvi rezultat kažu da je sve uredu. Ako drugo mi je lekar opšte prakse rekao da rezultat nije dobar i da treba da se javim ponovo fizijatru kod kojeg sam odlazio na fizikalnu terapiju dok nije bio urađen MR pregled. Posle MR pregleda ispisan sam na posao i posle dve nedelje ponovo imam poteškoća, pošto radim teško fizički posao.

Inače na pregled EMNG me je slao neuropsihijater, a ne fizijater. Fizijater još nije video taj rezultat, kod njega treba sad da se javim. Interesuje me, koliko mi može pomoći fizijatar ako za dva meseca nismo postigli nikakve rezultate fizikalnom terapijom. Izgubio sam poverenje u fizijatra a drugog puta nema s obzirom da sam obišao čak i neurohirurga koji me je isto uputio kod fizijatra bez ikakvok objašnjenja.

Šta se dešava sa mojim nogama i mišićima? Ja kako zakljućujem da je drugi rezultat lošije od prvog što znači da se moje stanje pogoršava. Mesec dana odmaram kod kuće i još uvek imam sve jače bolove u nogama, a ne radim ništa.

Molim za pomoć!

Unapred se zahvaljujem
Zoran Nikolić
Odgovori