pitanje za doktora!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
pitanje za doktora!
prvi put kada sam otisla kod ginekologa(zbog poremecaja u broju menstruacija tokom meseca)uradjen mi je vaginalni bris i otkriveno je da sam VI grupa i prepisan mi je ginodaktanol,zatim sam uradila i cervikalni bris i rezultati su bili:u velikom broju oba brisa Escherichia coli i Streptococcus spr.;u medjuvremenu sam po nalogu lekara do stizanja rezultata koristila cefaleksin,zatim mi je prepisana terapija vaginalete Eritromicin+Nistatin i Gentamicin+Nistatin uz ispiranje vag.irigatorom i kantarionovim cajem.Vec sa prvom upotrebom eritromicina imala sam velike probleme:svrab,bol,pecenje pri mokrenju i ogromnu kolicinu sekreta nalik na belu sluz,doktor mi je ipak rekao da nastavim da ih koristim,nakon nekoliko dana zbog temperature i glavobolja otisla sam kod opsteg lekara i on je rekao da imam upalu besike i propisao mi amoksicilin,nakon cije upotrebe su prestali problemi prouzrokovani vaginaletama,ponovo je uradjen cerv.bris rezultati:Streptococcus agalactiae(znatan broj) i Candida albicon je izolovana i sada treba da idem kod doktora po novu terapiju.Inace osecam jak svrab i imam sirast iscedak.ovde sam citala o raznim medicinskim i alternativnim borbama protiv kandide ali...kome verovati.Pri radjenu drugog brisa receno mi je da imam jaku upalu grlica i preporucen test na hlamidiju(inace imam vezu vec god. i po dana,pre toga sam tdj. bila u dugoj vezi sa deckom koji mi je bio prvi kao i ja njemu,a i sadasnji decko je pre mene spavao samo sa jednom devojkom koja je bila nevina),ali doktor za tu upalu nije nista ni prepisao ni preporucio.Inace pre 9 meseci imala sam odredjene neprijatne simptome,ispalo je da sam III grupa i prepisan mi je ginodaktanol koji je otklonio sve smetnje.Imam 20.god. i vise ne znam sta mi je i kako da se izlecim...
I ja imam problem slicne prirode. Pre 2 god. pri ginekoloskom pregledu (papa, kolposkopija) ustanovljena mi je kandida.Javila sam se zbog osecaja nadutosti stomaka, peckanja, crvenila.Nakon terapije sve je prstalo, ali je poceo da se javlja slab bol desnog jajnika pri odnosu. Pre 9 meseci dobila sam bol sa desne strane stomaka koji se proteze do donjeg dela stomaka. Na pritisak me nekad boli, nekad ne, nije jak, podnosljiv je, ali je strasno iritirajuci. Tada mi je ustanovljena upala desnog jajnika( jajnici policisticni i osetljivi). Primala sam Gentamicin, injekcije 7 dana, pa zatim vaginalete i bol sa desne strane je prestao tek nakon desetak dana.Radila sam urino-kulturu, snimak u donjem abdomenu i sve je bilo ok, s'tim sto se bol, prilikom ultrazvuka osecao u predelu slepog creva, a upale nije bilo. Sve je, osim bola prilikom odnosa bilo ok. do pre nedelju dana. Bol se vratio sa iste srane, imam pojacan sekret, svrab i crvenilo,ponekad osecam da mi je besika puna i posle praznjenja, poslednji ciklus je bio na vreme, ali znatno slabiji i tamne boje, kafenaste ne sve vreme, a na ginekoloskom pregledu mi je receno da nema upale jajnika i radicu papa test i kolposkopiju.U tim intervalima imala sam odnose sa deckom,par puta bez zastite, sa kojim sam 2,5 god. i koji pre mene nije imao odnose.
Da li postoji mogucnost infekcije od partnera, sta sa bolom prilikom odnosa?
Da li je mozda u pitanju infekcija mokracnih kanala (mojih ili njegovih) ili je u pitanju slepo crevo?
Da li postoji mogucnost infekcije od partnera, sta sa bolom prilikom odnosa?
Da li je mozda u pitanju infekcija mokracnih kanala (mojih ili njegovih) ili je u pitanju slepo crevo?