Ja imam dijagnozu anksiozno depresivna...pan.napadi...Naime pre neki dan mi se dogodilo to da sam odjednom obnevidela na desno oko..naravno posle je usledio pan.napad..hitna pomoc..kod neurologa da bi on rekao da je neuroloski pregled uredan.Niko mi nista konkretno ne govori.I dalje imam neku "smetnju" kad gledam na desno oko.Ona obnevidelost je trajala jedno pola sata.Mozete samo da zamislite kako mi je bilo a jos panicar.Pre pola godine sam bila kod ocnog:ocni pritisak u redu..napeti i izuvijani krvni sudovi..Sta to znaci?Sta moze da bude da mi je se dogodilo tad kad nisam videla...sta sve moze da bude u igri.Slobodno pisite ne plasim se ,zelela bih da idem na neki pregled jos ako moram.Da napomenem da imam 28 god.Ah da da kazem da mi smeta svetlost,nemam glavobolje(samo ponekad,retko)Kad sam napolju i udjem u kucu sve mi je crno i treba mi vremena da se adaptiram na kucnu svetlost.
Pitanje je upuceno dr.IVICI a i svima
Hvala unapred!!
pitanje za doktora
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iako ispad vida moze da bude i psihicki, cesce su u pitanju poremecaji kao sto su privremno zacepljenje krvnih sudova ocnog dna (embolia atreriae centralis retinae), poremecaji na nivou hijazme, mesta gde se na bazi mozga ukrstaju ocni zivci, poremecaj ocnog pritiska, horioretinitisi, itd . U Vasem slucaju, o panici ne bih pisao, jer smo o tome vec pisali dosta, a kad je u pitanju ostalo, predlozio bih da se uradi Rendgen snimak turskog sedla (kostana formacija unutar lobanje), jer ponekad adenom hipofize pritiska na pomenutu hijazmu. Kontrolisite masnoce u krvi, pazite da ne dobijete hipertenziju i neka Vam urade doppler krvnih sudova vrata, odakle se kod ljudi sa ateromima ponekad otkidaju komadici koji dovode do prolaznih ili trajnih zacepljenja...
Pozdrav.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gde sad to
de de doktore pa ona treba sad da uradi ceo sistematski pregled glave i delova glave to je isto kao kad odes u servis da zamenis ulje a majstor ti uradi i generalnu motora nemojte tako ona je samo hipersenzitivna
-
- Stalni član
- Kontakt:
Heh, pa mozda ste i u pravu, ali ipak... Simptom koji je Jelllena navela nije uobicajen za panicni sindrom (ima 13 simptoma prema knjiskim podelama, ovaj nije medju njima). Sa druge strane, predlozenih pregleda i nema tako puno, to su jedna lab analiza, jedan RTG lobanje i jedan Doppler krvnih sudova vrata. To se sve uradi za jedno prepodne, cak i u uslovima potpuno dezorganizovanog drzavnog sdravstva.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uz sve moguce simptome koje ja imam
, imala sam i ovakve 3 epizode u svom zivotu (uz sve one panike.....
) potpuno iste kao i Jelllena!
S'tim sto sam uz sve navedeno imala i trnjenje duz cele desne ruke, desne strane vrata i zdrela i jezika,i cak sam se i na trenutak "pogubila" u smislu da nisam znala ni gde sam ni ko sam.
Na Urgentnom mi je uradjen neuroloski pregled, i pregled ocnog dna, lezala sam pa me je dr golicala po stopalima, iz sedeceg polozaja sam pratila pogledom njen prst, drzala ruke ispred sebe (to je sve cega se secam) i isve je bilo ok, bez ikakvih ispada (da napomenem dok sam stigla do Urgentnog, svi simptomi i obnevidelost na desno oko sa svetlucanjem tacnije, prelamanjem sjajne svetlosti pred desnim okom su dotle nestali.........ostao je samo strah!
Uradjen je tada i EEG, i on je bio ok.
Receno mi je da popijem bensedin (sto naravno nisam uradila
)
Sutradan sam privatno uradila kolor dopler krvnih sudova vrata i glave i on je bio ok.
Zadnji put mi se to desilo pred novu godinu 2005. te sam prve casove zadnjeg dana u godini (2004) provela na Urgentnom.
E sad, doktore, mene zanima da li treba i ja da uradim sada RTG lobanje ili da ne razmisljam o tome.....??!!
(samo mi jos to fali u zivotu!!
) I da li svi moji simptomi mogu da imaju neki smisao (sada imate uvid u celu moju istoriju bolesti, jedino Vam nisam rekla da sam operisala krajnike u trecoj godini
)
Pozdrav, Majja

Na Urgentnom mi je uradjen neuroloski pregled, i pregled ocnog dna, lezala sam pa me je dr golicala po stopalima, iz sedeceg polozaja sam pratila pogledom njen prst, drzala ruke ispred sebe (to je sve cega se secam) i isve je bilo ok, bez ikakvih ispada (da napomenem dok sam stigla do Urgentnog, svi simptomi i obnevidelost na desno oko sa svetlucanjem tacnije, prelamanjem sjajne svetlosti pred desnim okom su dotle nestali.........ostao je samo strah!

Receno mi je da popijem bensedin (sto naravno nisam uradila

Sutradan sam privatno uradila kolor dopler krvnih sudova vrata i glave i on je bio ok.
Zadnji put mi se to desilo pred novu godinu 2005. te sam prve casove zadnjeg dana u godini (2004) provela na Urgentnom.

E sad, doktore, mene zanima da li treba i ja da uradim sada RTG lobanje ili da ne razmisljam o tome.....??!!

Pozdrav, Majja

Od pregleda sam uradila EEG-uredan,REG-uredan(to je kako su mi rekli snimak cirkulacije vrata i glave i krvnih sudova),pregled ocnog dna i ocni pritisak-uredan,Sto se tice pritiska 120/80..110/70.
A sto se tice te hipofize...jel to mozda dr sumnjate na tumor,ili sto se tice ovog drugog na mozdani udar?
Majja je super sve opisala,ja ne mogu da se snadjem kada treba da opisem sta mi se desava.I meni je trnela dena ruka.Isto je uradjen neuroloski pregled kao i majji.I sve je bilo u redu.Receno mi je da popijem andol i nesto za smirenje.
A sto se tice te hipofize...jel to mozda dr sumnjate na tumor,ili sto se tice ovog drugog na mozdani udar?
Majja je super sve opisala,ja ne mogu da se snadjem kada treba da opisem sta mi se desava.I meni je trnela dena ruka.Isto je uradjen neuroloski pregled kao i majji.I sve je bilo u redu.Receno mi je da popijem andol i nesto za smirenje.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Panicni napadi zaista imaju puno lica, ali za obnevidelost na jedno oko nisam cuo. Evio jednog od stotina sajtova koji donosi listu poznatih simptoma: http://www.pueblo.gsa.gov/cic_text/heal ... anxpan.htm
Poznata je obnevidelost na oba oka, psihicno slepilo, ali unolateralno se to ne desava. Ali, opet - ko zna... Ja sam samo za to da je nista olako ne kvalifikuje i klasifikuje, vec samo egzaktno, u skladu sa modernim dijagnostickim mogucnostima i u skladu sa racionalnim diferencijalno-dijagnostickim pristupom. Samo usputno, gospodine progoran, jeste li vi lekar?
Pozdrav svima.
Poznata je obnevidelost na oba oka, psihicno slepilo, ali unolateralno se to ne desava. Ali, opet - ko zna... Ja sam samo za to da je nista olako ne kvalifikuje i klasifikuje, vec samo egzaktno, u skladu sa modernim dijagnostickim mogucnostima i u skladu sa racionalnim diferencijalno-dijagnostickim pristupom. Samo usputno, gospodine progoran, jeste li vi lekar?
Pozdrav svima.
-
- Stalni član
- Kontakt:
OOOOOOO, pa to je moj drug Goran! Hahaha, razumem onda
Gorane, ti se ne vazis, kod tebe smo posteno iskljucili sve somatske uzroke. Nemoj sad da zurimo tako sa svima.
Nadam se da si dobro. Sutra dolazim u Smederevo u Srednju tehnicku skolu, imamo tamo drzavno prvenstvo u japanskom macevanju. Vidimo se!
Pozdrav!

Gorane, ti se ne vazis, kod tebe smo posteno iskljucili sve somatske uzroke. Nemoj sad da zurimo tako sa svima.

Nadam se da si dobro. Sutra dolazim u Smederevo u Srednju tehnicku skolu, imamo tamo drzavno prvenstvo u japanskom macevanju. Vidimo se!
Pozdrav!