Pitanja u vezi sa ginekomastijom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pitanja u vezi sa ginekomastijom
E ovako,bio sam kod doktora pre jedno mesec dana i rekao mi je da im ginekomastiju i da to treba da odstranim operacijom.Moji roditelji su se raspitali kod strucnjaka u vezi s tim i rekli su da to ne treba dirati,jer sam u pubertetu i da ce samo proci do dvadesete godine.Ginekomastiju imam samo na desnoj bradavici,koja nije toliko ispupcena,gledao sam slike na internetu u vezi sa tim,meni nije toliko izrazeno,ali jeste vidljivo,pa mi malo smeta.Nikad nisam bio gojazan,ni kao mali ni sad,uvek sam bio mrsavko.Imam 15 godina(skoro 16) i to mi traje oko godinu,godinu ipo dana.Da li moze proci cak i pre dvadesete ili tek negde oko dvadesete kada se hormoni stabilizuju?Planiram da krenem na plivanje pa me zanima da li razvojem misica na grudima moze doci do veceg izrazaja ginekomastije?I sta mogu uciniti da sto pre prodje?
Re: Pitanja u vezi sa ginekomastijom
Ima dosta materijala o ginekomastiji da se procita na ovom forumu, al cu ti ukratko reci par stvari.
Postoje sasvim realne sanse da se nece povuci samo od sebe. Ima ovde gomila ljudi koji su cekali da prodje samo od sebe pa zavrsili na operaciji jer nije moglo drugacije. Sacekaj jos, al ako to stoji vec godinu i po nije ohrabrujuci znak.
Sto je grudni misic bolje razvijen, ispupcena bradavica ce vizeulno biti upadljivija, al se problem sam po sebi nece pogorsati.
Postoje sasvim realne sanse da se nece povuci samo od sebe. Ima ovde gomila ljudi koji su cekali da prodje samo od sebe pa zavrsili na operaciji jer nije moglo drugacije. Sacekaj jos, al ako to stoji vec godinu i po nije ohrabrujuci znak.
Sto je grudni misic bolje razvijen, ispupcena bradavica ce vizeulno biti upadljivija, al se problem sam po sebi nece pogorsati.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:10 pm
uradila sam papa nalaz: mikrobioloski nalaz kolposkopski nalaz uredan bez promena,vaginalni briz uredan a citolosti nalaz po metodi papanikolau: Briz odgovarajuce celularnosti- zadovoljavajuci za citolosku analizu! U razmazu je prisutno nesto leukocita, celije pretezno gornjih slojeva skvamoznog epitela i endocervikalne,sa znacima atipije. papanicolau: IIIa Bethesda:AGC . Doktor mi je preporucio da uradim kiretazu. Molim Vas vase misljenje...?
Ne znam sto su negodovali operaciji.Jel operacija opasna,ne operacija kao operacija,nego posledice?Citao sam po internetu da deca kao ja sa 15,16 godina operisu to,ne znam sto je meni rekao da cekam...Dejanbg napisao:Ima dosta materijala o ginekomastiji da se procita na ovom forumu, al cu ti ukratko reci par stvari.
I da li ce hteti da me operisu posto imam skoro 16 godina :S?
Ja sam sa 17 godina operisao.
Pretrazi forum, pretrazi i moje postove, imas da se nacitas i da nadjes odgovore na sve sto te zanima, iskustva iz prve ruke i ostalo
Pretrazi forum, pretrazi i moje postove, imas da se nacitas i da nadjes odgovore na sve sto te zanima, iskustva iz prve ruke i ostalo

Nacitao sam se bas dosta,al nzm sto su mi rekli da cekam
.Citao sam i neko je napisao da nece da operisu ginekomastiju ispod 18 :S.Jel posle operacije moze da dodje do neke komplikacije u telu?

Moguce da u drzavnim nece pre 18, ja sam privatno operisao. Komplikacije su moguce apsolutno kod svake hirurske intervencije, a sto se tice same operacije ginekomastije nema nikakvih posebnih posledica.