Pitanja...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Maximilian
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 7:16 pm

Pitanja...

Post od Maximilian »

Evo o cemu se radi... Nadam se da vas necu udaviti ovim, jer kako bi ste mogli da mi sto preciznije da mi odgovorite, moracu da pocnem iz pocetka...

Problem je sa devojkom sa kojom se zabavljam. Tj. sa kojom sam se zabavljao do danas. Veza je bila dosta kratka, ali mi se devojka jako svidela, te bih vas zamolio za vase misljenje... Nisam stigao najbolje da je upoznam, pa cu kroz ovu pricu pokusati da vam objasnim u cemu je problem.

Devojka ima 20 godina. Cini mi se da je muci nesanica, jer skoro svaku noc jedva uspeva da zaspi. To mi nije rekla direktno, ali sam kroz razgovor shvatio da je to muci. U zadnja dva meseca, na svake dve nedelje, ima simptome prehlade, koji je "puste" posle nekoliko dana...

U zivotu je imala dve ozbiljne veze. Druga i nije toliko bitna, ali u prvoj je bila 1.5 god u vezi sa deckom koji je koristio raznorazne narkotike. Taj decko je ujedno i jedina osoba sa kojom je ona imala seksualne odnose. Tu vezu su okoncali njeni roditelji, nakon cega je radila testove na hiv i hepatitis. Na hiv je bila negativna, ali je oko hepatitisa bio neki problem... Prvo je javljeno da je pozitivna, a kasnije da je doslo do greske, te da je negativna i na hepatitis.

Ona od opijata ne koristi nista, ni po njenoj, a ni po prici drugih. U sta i sam imam uvid... Od kada je bila sa tim deckom, njeni roditelji su jako zabrinuti za njen ljubavni zivot, te je non stop proveravaju (gde je, sta je i sl.) i brane joj koje-kakve sitnice.

Mislim da je depresivna, jer je i previse cutljiva, a izmamiti njen osmeh je pravo umece. Takodje nekada u toku price zna bas da "odluta", te ni ne slusa sta se prica, mada se to tesko primecuje u tom trenutku...

Takodje je razocarana i u ostale veze, jer su je dosta puta prevarili i sl.

E danas me je ostavila sa pricom kako vec dve godine ima problem i kako je mislila da ga je vecim delom resila, ali se ispostavilo da se varala. Kako zbog njega ne moze da funkcionise kako treba i sl. Takodje, o tom problemu ne zeli ikome da govori. Kasnije mi je rekla da je problem zdravstvene prirode i kako u sledeci petak ide u bolnicu. Postoji sansa da izadje jos taj dan, a mozda i ostane...

U zadnje vreme je isla na dosta pregleda i analiza, zbog tih ucestalih simptoma prehlade (o kojima sam gore pisao). Ostavlja me jer ne zeli da me muci, niti da ja sa njom budem iz sazaljenja ili neceg sl.

Mozda nekome zvuci poznato i kao izlizana fora, ali ona zapravo nije takva. Ona i ja smo poznanici odavno, mada je ne poznajem bas kao osobu. Mesto u kojem zivim i nije toliko veliko (50.000 stanovnika), a znam vecinu ljudi (+/- 6 godina razlike), tako da je opcija da me ostavlja zbog nekog drugog, ili nekog hira, iskljucena.

Ja sam ubedjen da tu stvarno postoji neki zdravstveni problem, pre fizicke prirode nego psihicke, ali mozda gresim. I ceo dan lupam glavom o cemu bi se moglo raditi, ali posto se u medicinu bas i ne razumem, trazim vase misljenje.

Ona nije bezdusna kucka, koja se tako poigrava sa tudjim osecanjima, vec je prosto zabrinuta osoba, sto se i vidi po njoj... Veza je bila kratka, ali jako lepa, i puna razumevanja... Sve do sada...

Ja se stvarno izvinjavam sto ovo zvuci kao neki ljubavni roman, ali sam prosto hteo da vam, njen nacin zivota, docaram sto je moguce vise.

Znaci, u kratkim crtama:

- Nesanica
- Depresija
- U zadnje vreme ceste pojave simptoma prehlade (slab imunitet?)
- Zdravstveni problem koji traje vec 2 godine (ocigledno zaleciv)
- Jako puno pregleda (za obicnu prehladu?)
- Odlazak u bolnicu

- Imala je vezu sa narkomanom (bas pre te dve godine)
- Roditelji se (posle testova) ponasaju i previse zastitnicki
- Pokusava da se ogradi od emocija i izbegava veze
- Takodje je napomenula kako u njenim vezama do seksualnih odnosa u 99,9% ni ne dolazi

E sada, hajde da mi neko, ako moze, objasni o cemu se ovde radi?

Hvala unapred.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Pa vidi, mislim da boluje od depresije ili post traumatskog sindroma.Mislim kod ovakvih poremecaja dolazi do pada imun iteta i pojava prehlada,kasljanja i td.

A shta su rekli na tim pretragama?
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

chim je roditelji toliko kontrolishu znachi da se i ona drogirala!

definitivno!

nezrela, mlada, zbunjena i pogubljena, i josh narkotici!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Ma odakle ti znash, ja sam poznajem osobe koje zive u svome svetu druze se sa narkomanima ali nikada nisu pokleknuli tom poroku.A i shta da je bila na drogama, sada je izlecena i ocigledno pati zbog toga...Shto nam govori da joj treba pomoc....!!!
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa njoj treba ali njemu koji je zavrshio prichu sa njom ne treba pomoc...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Maximilian
Novi član
Novi član

Post od Maximilian »

Hvala puno na odgovorima.

Evo pre jedno dva sata sam pricao sa njom i priznala mi je da se leci kod psihijatra. Ovo sada, mozda, zvuci kao nerealna scena, ali eto i to sam doziveo. Svaka dva meseca ide na preglede, i to traje vec neko vreme...

Iskreno, ne mogu da vam opisem kakav je osecaj kada vam se neka osoba svidi, a onda shvatite da ide na lecenje kod psihijatra...

Sada dosta stvari ima smisla... Njen doktor joj je rekao da ne bi trebala da ulece u veze neko vreme, tako da na moje pitanje - "Sta cemo sada?", cekamo odgovor njenog psihijatra...

Osecam se kao najveci sljam. Izigran na brzinu i krajnje neocekivano...
Ja bih stvarno hteo da joj budem neka vrsta oslonca, ali nacin mog zivota mi ne dozvoljava...

Jos jednom hvala na odgovorima...
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Maximilian napisao:
Iskreno, ne mogu da vam opisem kakav je osecaj kada vam se neka osoba svidi, a onda shvatite da ide na lecenje kod psihijatra...

Osecam se kao najveci sljam. Izigran na brzinu i krajnje neocekivano...
Ja bih stvarno hteo da joj budem neka vrsta oslonca, ali nacin mog zivota mi ne dozvoljava...
Ja se stvarno izvinjavam Maximilijanu, ali osetila sam potrebu da se ukljucim.
Prva poruka koju si napisao , cini mi se zvuci mnogo neznije nego ova druga, kada si shvatio da ide na lecenje kod psihijatra. I onda si ti jos uvredjen i povredjen , jer se kako kazes osecas izigran .. Zbog cega ? Zato sto je ona bolesna ? Ali ti nisi sposoban da budes oslonac nekome do koga ti je dva dana pre bilo tako puno stalo, kazes da ti to tvoj nacin zivota ne dozvoljava. A kakav ti to , majke ti, zivot vodis kad u njemu mora biti sve pod konac, bez problema i trzavica. .. Bas me zanima ! Takodje me zanima po koliko godina imate.

Slusaj, Maksimilijan druze ! Ja imam vezu od osam i po godina, prelepu vezu, upoznali smo se bas mladi, ali se nikada nismo pokajali .. .I pravili smo mnoge gluposti , kakve obicno rade mladi ljudi.
Moj momak vec 4 godine ide kod psihijatra zbog depresije i uzima medikamentoznu terapiju , i to njegovo stanje je prvo bilo posledica dugogodisnje konzumacije marihuane u mladosti. I ne kazem da nekada nije bilo tesko sa njim, ali NIKADA mi nije ni na pamet palo da ga zbog takve gluposti ostavim. Od kada se to voljene osobe izbacuju iz zivota kada se razbole ? A da se razboli moze svako. Ne daj Boze, ali zamisli da se ti razbolis od neke teske bolesti, a drage osobe ti okrenu ledja i ostave te kad ti je najteze. To se tako ne radi !
Ja sam pre par meseci prolazila kroz strasnu krizu misleci da imam Hepatis c . I znas ko mi je bio najveca podrska (naravno pored nekih divnih ljudi odavde, sa foruma)? On, naravno. Znao je kakve to sve rizike nosi i kakve posledice moze da ima na nas buduci , zajednicki zivot, sve je znao. Ali je pored svega ostao uz mene i time me zauvek utvrdio da me voli i da sam napravila dobar izbor sto sam sa njim.
I dragi Maksimilijan, nama poslednjih par meseci sve ide super. Ja sam saznala da su mi rezultati dobri, tj. da nemam, hvala Bogu hep c, bacila se na davanje ispita, nasla posao za preko leta, on je diplomirao u cetvrtak i trazi posao, pregovaramo sa njegovima za kupovinu stancica, planiramo veridbu u julu mesecu i da pocnemo da zivimo zajedno, a svadbu svedece godine .. . Nasoj sreci nema kraja !
Razumes sta hocu da kazem ? A kako smo dosli dovde ? Uzajamna velika ljubav, podrska da se istraje, pomaganje, razumevanje, i slika u glavi da ce jednog dana biti ovako kako je danas. I dugo smo na to cekali, ali se desilo. Ljubav je pobedila, ja to volim tako da kazem.
Pozdrav i sve najbolje ! :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Svako ima pravo da izabere ono shto zeli!

Max ce uchiniti i uraditi onako kako on oseca da treba, ipak je njegov zivot samo njegav, i on treba da donese neke bitne odluke a ne da se zrobi sa nekim ko ima 20 godina i lechi se kod psihijatra vec godinama...a pri tom, nisu u ljubavi godinama vec danima...

Max moj savet je da zavrshish sa tom vezom potpuno, da se vishe ne petljash u njen zivot i da trazish zdravu devojku, ako se ona drogirala i bila glupa kad je bila mala i mlada to ne mora da znach da ti morash svoj zivot da menjash zbog toga i da svoj mozak muchish ovakvim mislima!

Mlad si i glupo je zarobiti se na pochetku...Misli malo vishe na sebe!
Maximilian
Novi član
Novi član

Post od Maximilian »

Jos jednom hvala na odgovorima.
Prva poruka koju si napisao , cini mi se zvuci mnogo neznije nego ova druga, kada si shvatio da ide na lecenje kod psihijatra.
Da, zato sto u prvom postu preovladava zabrinutost, a u drugom tuga... Jako mi je zao sto vrsti pomoci koju joj ja pruzam, ona okrece ledja...
I onda si ti jos uvredjen i povredjen , jer se kako kazes osecas izigran .. Zbog cega ?
Da. Jer ja sam, i pre nego sto mi je rekla o cemu se radi, joj rekao kako hocu da budem tu za nju, i da joj pomognem da prodje kroz sve to. Ova veza bi i mogla da funkcionise, jer ona nije luda, vec depresivna, ali ona se tu plasi nekih stvari. Povredjen sam iz razloga sto mi je dozvolila toliko da se priblizim, a onda se ona pocela udaljavati. Fazon je u tome sto ona mene ostavlja iz nekog straha, ne ja nju...
Ali ti nisi sposoban da budes oslonac nekome do koga ti je dva dana pre bilo tako puno stalo, kazes da ti to tvoj nacin zivota ne dozvoljava. A kakav ti to , majke ti, zivot vodis kad u njemu mora biti sve pod konac, bez problema i trzavica. .. Bas me zanima ! Takodje me zanima po koliko godina imate.
Ja sam oslonac ljudima na sve strane. Nije da se sada zalim ili hvalim, vec prosto je tako. Ja jesam mlad, ali to ne mora da znaci da sam proziveo manje od tebe. Uskoro bih trebao da se selim u inostranstvo. Ako sve bude kako treba, tamo ostajem najmanje 5 godina. Ja da se sada vezujem za nju, da rizikujem sve to zbog nje, koja mi se pokazala krajnje nepouzdana osoba. Ne zato sto se ona leci tu gde se leci, vec zato sto sto ona kada dodje do problema (u ovom slucaju u komunikaciji izmedju nje i mene) ona okrene ledja...

Ja razumem da je njoj tesko da tako nesto nekome prizna, ali po meni to nije uopste strasno. Jer kao sto sam rekao, ona nije luda, niti je ja takvom smatram. Sta vise, da se ona tako ne ogradjuje, ja bih tesko i primetio da ona ima "tako velik" problem.

Inace, ona ima 20 godina, a ja 22.

Macaki, jako mi je drago sto ste vi uspeli. Zelim vam svu srecu ovoga sveta.

Videcemo kako ce i sta biti...
Hvala.
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Max, slazem se da ste ipak mladi za opstanak jedne takve veze, a verovatno je uticalo i to sto od pocetka nije sve stimalo. Nasa situacija je malo drugacija. Prvo stariji smo od vas, ja imam 27, on 28 , a problemi su poceli posle par godina zabavljanja , kada smo vec bili dovoljno vezani, privrzeni i verovali jedno drugom.
I moj partner je bio u fazonu : sta cu ti ja ovakav, ja se nikada necu izleciti, ja necu biti sposoban da vodim normalan zivot (radim, ozenim se isl), zasto da tebi unistavam zivot. . . .itd, itd. . .
Ali, ja sam bila ta koja nije htela kraj, jer znam i osecam da samo sa njim mogu , necu da zvucim ofucano, ali znas ono kao kad nekoga sretnes i ZNAS da je on tvoja druga polovina ! Eto tako.
I ja sam bila ta koja je vezu odrzala, borila sam se za nas kao lavica, izvlacila ga iz najgorih kriza, ali bas zbog toga sto smo svasta prosli, mi smo sada jaci nego ikada ! ! !
Malo me je zbunilo samo sledece sto si napisao. Da neces da se vezujes posto putujes na 5 godina. Onda bi to trebalo da vazi i za bilo koju devojku bilo da ima problema ili ne, ne samo za nju, zar ne ??

Samo bih na kraju prokomentarisala sta je napisala clanica tamaraft , a to je da trazis novu, zdravu devojku i da mislis samo na sebe !
Mislim stvarno, meni je to toliko ruzno zvucalo, sebicno i okrutno, da ja nemam reci ! Izvinjavam se clanici, ali kad bi svi tako razmisljali, ovaj svet bi licio na jedno odvratno mesto gde bi ziveli neki koji bi samo licili na ljude, a ustvari to ne bi bili .. .

Max, zelim ti svakako sve najbolje, i za put u inostranstvo i ostalo, a devojci zelim brzo izlecenje i da ponovo nadje nekoga ko ce je voleti. Sve najbolje. Pozdrav ! :P
Maximilian
Novi član
Novi član

Post od Maximilian »

Svet i jeste jedno veliko i ruzno mesto, samo sto se ljudi tese da nije tako. I kada je god moguce oni zatvore jedno oko, kako bi sto manje realnosti videli...

Ovo vec prelazi u off-topic...

Hvala vam puno na misljenjima i savetima. Veoma sam zahvalan na vasim postovima.

Sve najbolje. Pozdrav.
;)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

:o "Svet i jeste jedno veliko i ruzno mesto, samo sto se ljudi tese da nije tako. I kada je god moguce oni zatvore jedno oko, kako bi sto manje realnosti videli... " :o

Hej, ti imash 22 godine, ako sada imash ovakvo mishljenje shta ce biti kad budesh decu imao?

Ako je svet ruzno mesto zashto se onda ti trudish da pomognesh toj devojci koju ni ne poznajesh dovoljno?

Ako je ruzno mesto onda shto se mi svi ovde svaki dan trudimo nekome da pomognemo?

Zivot i ceo svet oko tebe i nije napravljen samo da bude lepo, da teche med i mleko i da nema problema, ali ti si taj koji cesh odabrati shta cesh u nekom trenutku uraditi ili ne, nemoj da shtavash svet kao ruzno mesto, to je samo jedan od simptoma zatvaranaj u sebe i jeden fine depresije!
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Nemoj stvarno Max, tako da razmisljas, suvise si mlad.
Veruj u ljubav ! pozz :wink:
Odgovori