Skoro sam se vratila iz lekarske ordinacije sa sledecim zapazanjima doktora:
EHO G.ABDOMENA:
Eksplorisani organi abdomena odgovarajuceg pol.,obl., i vel.
Pankreas, jetra i slezina homogeni. U desnom reznju jetre umeremo grublja ehostruktura,sa mestimicnim hiperehogenim poljima do 5mm(steatoza-pojacana fibroza?). Zucna kesa bez pat.sadrz.,z.vodovi uredni.
Oba bubrega uredne debljine parenhima bez zast. i maktokalkuloze.
Prisutni direktni znaci mikrolitijaze.
Dg: Microlithiasis renis bil.(N 20.9)
Steatofibrosis incipiens(?)
Pozeljna kontrola Hol,Tg u serumu
[]U gore navedenom me zanima sta je to steatoza-pojacana fibroza i sta je to mikrolitijaza? Bila sam sa ovim rezultatima kod interniste i rekao mi je da mi nije nista i nije mi dao sa uradim Hol,Tg u serumu kao sto je napisao radiolog.[/b][/i]Brinu me te mrlje na jetri i ta mikrolitijaza.Sta da radim?
Pitanja za lekara radiologa ili ...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:26 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sigurno imash povishene trigliceride!
steatosis (fatty change) je proces koji opisuje neprirodno zadrzavanje lipida/masti u celijama. Usko je povezano sa trigliceridima u organizmu!
A litijaza i mikrolitijaza bubrega i mokraćnih puteva ili ti pojava kamena i peska!
Da vadish krv, proverish tg i hol
steatosis (fatty change) je proces koji opisuje neprirodno zadrzavanje lipida/masti u celijama. Usko je povezano sa trigliceridima u organizmu!
A litijaza i mikrolitijaza bubrega i mokraćnih puteva ili ti pojava kamena i peska!
Da vadish krv, proverish tg i hol

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:26 pm