pitanj za dr. ivicu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pitanj za dr. ivicu

Post od mgk »

Javljala sam se vec vise puta danas ali mi niko nije odgovorio,nadam se da vi hocete.Moj problem je preznojavanje,vrtoglavica,malaksalost i to skoro uvek iznenada tako da mi se nekad to javilo u banci i bilo mi je jako neprijatno.Uradjena je lab.sve je u redu sem ldl hol.koji je 5.3.Uradjen je uz srca-b.o.i uz abdomena-sve b.o. dosta tecnosti u duglasu>Citala sam neke teme na forumu i pocela da sumnjam da imam mozda povisen prolaktin ili da je stitna zlezda u pitanju?jos da napomenem da su svi simptomi krenulu nakon vakcine protiv hepatitisa b.molim vas za misljenje.Da ne upadam mozda u neku psihozu
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tegobe koje opisujete mogu da budu i poreklom od organzkih poremecaja i psihogene (mada, iskreno, ne postoji psihogena bolest, ukljucujuci i najblazu nervozu, koja nije skopcana sa poremecajem na biohemijskom nivou). Da bi se otkrio uzrok Vasih tegoba, potrebno je znati kakav je pritisak u fazi napada, koliki je tada puls, koliko dugo traju napadi, sta ih inicira, ima li sheme u javljanju (odredjeno doba dana, povezanost sa obrocima, povezanost sa posebnim drugim situacijama...), ima li jos tegoba koje niste pomenuli, itd. Ukratko - ozbiljna anamneza, plus, ako je moguce, javljanje lekaru makar kod jednog takvog napada.

LDL morate spustiti, dijetom ako je moguce, ako ne, onda i lekovima. Tecnost u Duglasu zahtev ozbioljniji pregled od strane ginekologa. neuroloski pregled (kod neurologa, ili kod spec. opste medicine koji to zna da uradi) je obavezan.

Pozdrav!

Lab abalize sa proverom hormona dolaze u obzir.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

hvala na odgovoru.Inace napadi se javljaju nevezano za doba dana i obroke,bas malopre mi je bilo lose iz cista mira.Pritisak mi je tada bio 96 sa 63 uvek je takav,i bez napada a puls varira od 58 do78.Pre par dana to mi se desilo blizu bolnice tada mi je uradjen ekg koji je bio ok.Dr.je rekla da nezna sta mi je i poslala me je kuci,vise mi je dojadilo i da idem kod lekara.Sutra imam zakazano kod ginekologa.Imam utisak da svi misle da sam utripovala neku bolest koja ne postoji.Dali je moguce da je stvarno to sve psihicke prirode?
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Zaboravih ,napad je nekad 15 min. a nekad i mnogo duze.Imala sam neuroloski pregled i sve je u redu.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kako se iskljucuje jedan po jedan organzki poremecaj - i ako nema verifikovanih toksickih dejstava one vakcine - sve je verovatnije da imate somatizacije neuroticke prirode...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dr Ivice a da li moze ta tecnost u Duglasu da sama nestane kao sto su meni lekari rekli. Kao uzrok stvaranja te tecnosti su pomenuli ciklus kada je to moguce da se desi a posle toga dolazi do povlacenja te tecnosti. To je vidjeno na MR, ali niko nije pridavao znacaja tome.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Bas se cudim sto nisu pridali znacaj tome,meni su juce rekli cim su videli tu tecnost da obavezno odem kod ginekologa,danas imam zakazano,mada sam nasla na nekim sajtovima podatak da ta tecnost moze i sama da se resorbuje,ali ipak ostaje pitanje zasto se stvara?Jer da je to nesto normalno onda bi svaki covek imao tecnost u duglasu,uzgred razocarana sam ponasanjem svoje izabrane lekarke koja mi je danas rekla da se pomirim sa tim i da je to neko psihicko oboljenje,kako se pomiriti sa losim stanjem valjda je logicno da se to stanje leci,a meni jos niko nije dao nijedan lek.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Dr.Ivice lutala sam temama trazeci nesto sto slici mom stanju i nasla sam temu"anksioznost posle virusa"i vi ste ucestvovali tako da se verovatno secate teme.Ja se bukvalno isto osecam kao Tarcika,Minjab,Majja i ostali.Strah od banke,od prodavnice,od ljudi ,od odlaska u goste,od dolaska gostiju...Jedino mi pritisak nije visok kao njima ja uvek imam nizak i nemem aritmije vec tahikardije.Danas mi je opet bilo lose na poslu,vec sam sita da sam nizasta.Naravno one imaju podrsku muzeva ja je na zalost nemem.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

mgk napisao:Dr.Ivice lutala sam temama trazeci nesto sto slici mom stanju i nasla sam temu"anksioznost posle virusa"i vi ste ucestvovali tako da se verovatno secate teme.Ja se bukvalno isto osecam kao Tarcika,Minjab,Majja i ostali.Strah od banke,od prodavnice,od ljudi ,od odlaska u goste,od dolaska gostiju...Jedino mi pritisak nije visok kao njima ja uvek imam nizak i nemem aritmije vec tahikardije.Danas mi je opet bilo lose na poslu,vec sam sita da sam nizasta.Naravno one imaju podrsku muzeva ja je na zalost nemem.
Onda se pridruži tamo nama na temi, pročitaj sve od samog početka i nadam se da ćemo ti biti od koristi i pomoći da prevazidješ to.

I da, nemamo svi podršku, tako da nemoj da se sekiraš i da te to obeshrabruje. :wink:
Odgovori