pilonidalni sinus - tretman nakon izvesnog vremena
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
pilonidalni sinus - tretman nakon izvesnog vremena
Pozdrav svima. Imam jedno delikatno pitanje, pa sam otvorio novu temu jer nisam mogao naci slicnu na forumu.Operisan mi je pilonidalni sinus ili cista na zadnjici,malo povise analnog otvora. Previjao sam se dve i po nedelje redovno,svaki dan i previjanje se sastojalo il ciscenja rane hidrogenom i jodom i potpunim guranjem gaze u ranu kako bi pravilno zarastalo. Nakon te dve i po nedelje sam morao zbog obaveza da idem u grad u koji studiram (operacija je izvrsena u rodnome gradu i ta previjanja redovna takodje ) i evo sad nakon nedelju i po posto sam se previjao svaki drugi dan promenjen mi je tretman previjanja.Sestra koristi neki lapis kako bi,kaze,sprzila neko meso po ivicama da bi se to zatvorilo a hirurg koji mi je to radio u rodnom gradu kaze da je doslo do neke granulacije tkiva po ivicama i on mi je taj lapis navidno ocistio jodom a ova sestra se buni sto joj navodno moj hirurg tera kontru pa cisti taj lapis. Ja stvarno ne znam da li sam ovo dobro objasnio jer je to sve sto znam. Mene interesuje da li je ta sestra u pravu i da li treba do kraja da radi ona tako ili kako hirurg kaze jer cenim ipak da hirurg zna bolje. Rana je cista,nema nikakve upale ili infekcije samo je to tkivo problem. Koje su sanse da se taj sinus navrati ? Unapred hvala.