Pijanstvi???Pomoc
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pijanstvi???Pomoc
Pozdrav, zanima me da li bi mi neko mogao objasniti postupak prve pomoci kada se neko napije .,,,. prije povracanja i gubitka svjesti(ako sam se dobro izrazio,,GUBITAK SVJESTI'' ) Pitam to jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni. sve do dolaska prve pomoci.
Pa ako bi neko mogao da opise sta se MORA da uradi u takvim situacijama.
hvala.
Pa ako bi neko mogao da opise sta se MORA da uradi u takvim situacijama.
hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ukoliko je svesan,ne lezi na boku,vec sedi,pricas sa njim i smirujes ga,otpoces bilo koju temu koja ga interesuje,bocni koma polozaj (okrenes ga na bok i zabacis glavu-bitno ukoliko dodje do povracanja da se sadrzaj ne bi aspirirao u pluca)samo ukoliko izgubi svest.Oslobodis ga od tesne odece i cekas hitnu.
Re: Pijanstvi???Pomoc
da nije bio epi napad?Medion napisao:jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni.

sta
Tema je ok i dobro postavljeno pitanje al------
najveca pomoc je spreciri ga da pije---sto vecina, pa i sam ja, tesko cinimo.
MORAMO TO DA CINIMO MAKAR I PO CENU KONFLIKTA-naci nacina da sprecis nekog u drustvu da pije je tesko i uvek taj ko sprecava postaje izdajnik,izuzetak,osobenjak i ko zna sta al najveci uspeh je naci nacin da utices na onog ko voli da popije.
najveca pomoc je spreciri ga da pije---sto vecina, pa i sam ja, tesko cinimo.
MORAMO TO DA CINIMO MAKAR I PO CENU KONFLIKTA-naci nacina da sprecis nekog u drustvu da pije je tesko i uvek taj ko sprecava postaje izdajnik,izuzetak,osobenjak i ko zna sta al najveci uspeh je naci nacin da utices na onog ko voli da popije.
Re: Pijanstvi???Pomoc
ma nije popjenio je zbog 1.5 l viskija koje je popio za manje od 1 h u busu. a posle je 2 dana bio u komi ... i nekaako dosao sebiisidora napisao:da nije bio epi napad?Medion napisao:jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni.

alkohol
Mojoj jako dobroj drugarici je brat umro posle nedelju dana. Popio je 1,5 litru rakije pao u komu svi organi su mu posle nekoliko sati otkazali i umro, a nije imao ni punih 19 godina strasno. Razlozi zasto je jako puno popio su losi odnosi unutar porodice. Ako je sad sve ok nek se mani toga jer moze da mu se desi nesto mnogo gore.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5