Pijanstvi???Pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Medion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 8:33 pm

Pijanstvi???Pomoc

Post od Medion »

Pozdrav, zanima me da li bi mi neko mogao objasniti postupak prve pomoci kada se neko napije .,,,. prije povracanja i gubitka svjesti(ako sam se dobro izrazio,,GUBITAK SVJESTI'' ) Pitam to jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni. sve do dolaska prve pomoci.
Pa ako bi neko mogao da opise sta se MORA da uradi u takvim situacijama.
hvala.
FERIBOT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 12:32 pm

Uh

Post od FERIBOT »

Uh, stvarno bih ti pomogao, ali ne znam..... Ako se na kraju izvukao, jedino resenje mu je da manje pije... Zaista ne znam...
Medion
Novi član
Novi član

Pijanstvo

Post od Medion »

aha.to sigurno da manje pije, ali bi volio da mi neko objasni kako mu pomoci . kada je u takvom stanju. volio bi zaista Medicinski odgovor.
hvala pozz
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

nista...samo ga stavi na bok da lezi
hellena_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:19 pm

Post od hellena_bg »

Osim sto ces ga okrenuti na bok, ispolivaj ga po licu vodom i trudi se da prica sa tobom, pa makar to bilo i nerazumljivo. Ali nista ne mozes bitnije da uradis, samo hitna pomoc moze.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ukoliko je svesan,ne lezi na boku,vec sedi,pricas sa njim i smirujes ga,otpoces bilo koju temu koja ga interesuje,bocni koma polozaj (okrenes ga na bok i zabacis glavu-bitno ukoliko dodje do povracanja da se sadrzaj ne bi aspirirao u pluca)samo ukoliko izgubi svest.Oslobodis ga od tesne odece i cekas hitnu.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Pijanstvi???Pomoc

Post od isidora »

Medion napisao:jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni.
da nije bio epi napad? :o
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

sta

Post od vasa »

Tema je ok i dobro postavljeno pitanje al------
najveca pomoc je spreciri ga da pije---sto vecina, pa i sam ja, tesko cinimo.
MORAMO TO DA CINIMO MAKAR I PO CENU KONFLIKTA-naci nacina da sprecis nekog u drustvu da pije je tesko i uvek taj ko sprecava postaje izdajnik,izuzetak,osobenjak i ko zna sta al najveci uspeh je naci nacin da utices na onog ko voli da popije.
Medion
Novi član
Novi član

k

Post od Medion »

puno hvala ovo cu imati na umu sledeci put da znam .hvala jos jednom
Medion
Novi član
Novi član

Re: Pijanstvi???Pomoc

Post od Medion »

isidora napisao:
Medion napisao:jer mi se kolega za dlaku ugusio, da mu nisam stavio prst u usta kada je poceo da pjeni.
da nije bio epi napad? :o
ma nije popjenio je zbog 1.5 l viskija koje je popio za manje od 1 h u busu. a posle je 2 dana bio u komi ... i nekaako dosao sebi :roll:
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

alkohol

Post od unka »

Mojoj jako dobroj drugarici je brat umro posle nedelju dana. Popio je 1,5 litru rakije pao u komu svi organi su mu posle nekoliko sati otkazali i umro, a nije imao ni punih 19 godina strasno. Razlozi zasto je jako puno popio su losi odnosi unutar porodice. Ako je sad sve ok nek se mani toga jer moze da mu se desi nesto mnogo gore.
hellena_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:19 pm

Post od hellena_bg »

Danas sam se raspitala i saznala da je najbitnije da mu izazoves povracanje, bilo prstom ili nekim stapicem. On mora to da izbaci. A posle Hitna vrsi ispiranje zeluca i nadoknadu tecnosti. I samar je dobar da ga povratis malo. Tako da si ti postupio bas kako treba. :)
Odgovori