Pectus Excavatum

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
lukicalek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2015 2:19 pm

Pectus Excavatum

Post od lukicalek »

Poštovani, imam 22 godine, i imam slučaj pectus excavatum.
Priložiću fotografije, da se vidi stepen deformiteta grudnog koša.
Smeta mi na estetskom planu, kao i na zdravstvenom, smanjen kapacitet pluća i slično, problemi sa spavanjem, žulja me i želim da se operišem.
Zanima me procedura operacije, koliko košta, gde se može uraditi i kako da to ostvarim.
Hvala na odgovoru!

Slika
Slika
Slika
MilicaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2025 9:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Pectus Excavatum

Post od MilicaJ »

Kod Pectus Excavatum je uvek najbolje da vas pregleda grudni hirurg. Možda će tražiti dodatne dijagnostičke procedure koje će pokazati da li deformitet ima uticaja na rad unutrašnjih organa. Jedna od opcija koju vam može preporučiti je i operacija tokom koje se ugrade tanke ploče koje tokom par godina postepeno ispravljaju deformitet. Princip rada je kao kod proteze za ispravljanje zuba. Operacija je minimalno invazivna, rezovi su mali i stvarno se trude da budu što manje vidljivi. Ako imate ispod 16 godina uputite se na Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu ili u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Ako ste stariji od 16, Klinika za grudnu hirurgiju UKCS Beograd ili Institut za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Operacije se ne plaćaju.
Skiner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2025 7:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Pectus Excavatum

Post od Skiner »

Vrlo koristan savjetgeometry dash meltdown
Odgovori