Pectus excavatum

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
AleksandarNS87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 4:08 pm

Pectus excavatum

Post od AleksandarNS87 »

Odgovoricu na bilo koje pitanje vezano za ovu vrstu deformiteta (naravno ako znam odgovor), jer sam donedavno i ja imao ovaj problem i isao sam na operaciju, pa bi voleo da pomognem svima koji su zainteresovani za operaciju.
pera007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 12:24 pm

Re: Pectus excavatum

Post od pera007 »

Pozdrav,Aleksandre, i hvala ti, i izvini sto cu te vec na pocetku zasuti pitanjima :lol:
Mene zanima gde si radio operaciju, koja je vrsta operacije, ko je radio, kakvi su rezultati, da li si zadovoljan, koja je granica u godinama za operaciju, koliki su ti bili troskovi, kako ti traje i koliko postoperativni tok?
Mozda se posle setim jos necega :)
AleksandarNS87
Novi član
Novi član

Post od AleksandarNS87 »

Nije problem, pitaj sve sto te zanima, a ja cu pokusati na sve da odgovorim. Operisao sam se u Novom Sadu, tacnije na Institutu u Sremskoj Kamenici. Operacija je trajala mislim sat vremena, nisam siguran, daje se opsta anestezija pa malo posle operacije budes "pogubljen". Mene je operisao Dr. Koledin, inace upravnik grudne hirurgije u Kamenici. Sto se tice rezultata, veoma sam zadovoljan, radjeno je metodom NUSS, koja je vrlo popularna u svetu, medjutim kod nas se jos uvek ne zna dovoljno za nju. Dobio sam informaciju da sam 8 u Srbiji operisan ovim putem. Ostaju ti dva mala oziljka i stvarno se ne vide. Oporavak je kratak (mislim na bolnicu) oko 5 do 6 dana, zavisi kako ti telo podnese operaciju, ali ne bi trebalo duze od toga, a posle moras da mirujes kuci, jer je rana jos uvek sveza. Meni su rekli da me nece moci operisati ovom metodom vec klasicnom, koja je malo komplikovanija i teza, jer za ovu ti je najbolji period do 15-te godine, medjutim, ipak su uspeli, a imam 22 godine. Moje savet je da odes tamo, pronadjes Dr.Kuhajdu ili vec nekog i zakazes razgovor. Kasnije ce oni da ti sve objasne sta i kako. Ako jos nekako mogu pomoci, slobodno pitaj. Srecno i pozdrav.
pera007
Novi član
Novi član

Post od pera007 »

Aleksandre, hvala ti puno!
Pitao sam te i u vezi troskova, da li ih snosi zdravstveno osiguranje, ili ti placas i koliko otprilike?
Ako ti odgovara mozes i privatnu poruku da mi posaljes.
AleksandarNS87
Novi član
Novi član

Post od AleksandarNS87 »

Da,izvini,zaboravio sam da kazem. Placa zdravstveno, tako da je besplatno celokupno lecenje.
pera007
Novi član
Novi član

Post od pera007 »

Aleksandre, hvala ti! :)
Pectus Exavatum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2014 5:47 pm

Post od Pectus Exavatum »

Aleksandre,
Hvala sto hoces da pomognes,zelio bih da te pitam da li posle operacije smem da nastavim da idenm u teretanu?Da li smem da radim moje prije operacije dnevne aktivnosti(sklekove,trbusnjake,trcanje...)? Proslo je 4 meseca posle operacije.

Hvala unapred!
Odgovori