Pectus excavatum
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 4:08 pm
Pectus excavatum
Odgovoricu na bilo koje pitanje vezano za ovu vrstu deformiteta (naravno ako znam odgovor), jer sam donedavno i ja imao ovaj problem i isao sam na operaciju, pa bi voleo da pomognem svima koji su zainteresovani za operaciju.
Re: Pectus excavatum
Pozdrav,Aleksandre, i hvala ti, i izvini sto cu te vec na pocetku zasuti pitanjima 
Mene zanima gde si radio operaciju, koja je vrsta operacije, ko je radio, kakvi su rezultati, da li si zadovoljan, koja je granica u godinama za operaciju, koliki su ti bili troskovi, kako ti traje i koliko postoperativni tok?
Mozda se posle setim jos necega

Mene zanima gde si radio operaciju, koja je vrsta operacije, ko je radio, kakvi su rezultati, da li si zadovoljan, koja je granica u godinama za operaciju, koliki su ti bili troskovi, kako ti traje i koliko postoperativni tok?
Mozda se posle setim jos necega

-
- Novi član
Nije problem, pitaj sve sto te zanima, a ja cu pokusati na sve da odgovorim. Operisao sam se u Novom Sadu, tacnije na Institutu u Sremskoj Kamenici. Operacija je trajala mislim sat vremena, nisam siguran, daje se opsta anestezija pa malo posle operacije budes "pogubljen". Mene je operisao Dr. Koledin, inace upravnik grudne hirurgije u Kamenici. Sto se tice rezultata, veoma sam zadovoljan, radjeno je metodom NUSS, koja je vrlo popularna u svetu, medjutim kod nas se jos uvek ne zna dovoljno za nju. Dobio sam informaciju da sam 8 u Srbiji operisan ovim putem. Ostaju ti dva mala oziljka i stvarno se ne vide. Oporavak je kratak (mislim na bolnicu) oko 5 do 6 dana, zavisi kako ti telo podnese operaciju, ali ne bi trebalo duze od toga, a posle moras da mirujes kuci, jer je rana jos uvek sveza. Meni su rekli da me nece moci operisati ovom metodom vec klasicnom, koja je malo komplikovanija i teza, jer za ovu ti je najbolji period do 15-te godine, medjutim, ipak su uspeli, a imam 22 godine. Moje savet je da odes tamo, pronadjes Dr.Kuhajdu ili vec nekog i zakazes razgovor. Kasnije ce oni da ti sve objasne sta i kako. Ako jos nekako mogu pomoci, slobodno pitaj. Srecno i pozdrav.
Aleksandre, hvala ti puno!
Pitao sam te i u vezi troskova, da li ih snosi zdravstveno osiguranje, ili ti placas i koliko otprilike?
Ako ti odgovara mozes i privatnu poruku da mi posaljes.
Pitao sam te i u vezi troskova, da li ih snosi zdravstveno osiguranje, ili ti placas i koliko otprilike?
Ako ti odgovara mozes i privatnu poruku da mi posaljes.
-
- Novi član
Da,izvini,zaboravio sam da kazem. Placa zdravstveno, tako da je besplatno celokupno lecenje.
Aleksandre, hvala ti! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 14, 2014 5:47 pm
Aleksandre,
Hvala sto hoces da pomognes,zelio bih da te pitam da li posle operacije smem da nastavim da idenm u teretanu?Da li smem da radim moje prije operacije dnevne aktivnosti(sklekove,trbusnjake,trcanje...)? Proslo je 4 meseca posle operacije.
Hvala unapred!
Hvala sto hoces da pomognes,zelio bih da te pitam da li posle operacije smem da nastavim da idenm u teretanu?Da li smem da radim moje prije operacije dnevne aktivnosti(sklekove,trbusnjake,trcanje...)? Proslo je 4 meseca posle operacije.
Hvala unapred!