Peckanje i svrab na kozici penisa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mile90
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Peckanje i svrab na kozici penisa

Post od mile90 »

Imam problem koji me prati vec par nedelja. Naime, peckaju me "ranice" na kozici penisa, ali sa unutrasnje strane, tj onaj deo koji ima kontakt sa mokracom. Mozda su se ranice stvorile zato smo imam fimozu(nije strasno, ali jedva). Mada vise je srvab nego peckanje.
Sta da mazem? Obicnu kremu?
Higijena je na nivou.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Imas li odnose, nekada oni hoce da isprovociraju a imas jos i fimozu.
Javi se najbolje lekaru.

Za obicnu kremu najbolja je Pavloviceva aki to je samo za trenutno dok se ne utvrdi uzrok.
Slika
mile90
Stalni član
Stalni  član

Post od mile90 »

Nemam odnose. Nemam urologa ovde blizu, ako moze nesto da se preporuci bez doce?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Nemoj da mazes nista, mozes samo sebi da pogorsas (naravno ovo sto ti Olja kaze za Pavlovicevu je ok ali od toga nema poboljsanja ni posebnog efekta, no bar ne moze da skodi), neophodno je da odes kod lekara (negde ga mora biti, ipak, ne stanujes ti bas na vrh Durmitora pa da nema zive duse, je l tako, znaci - pravac doktor, urolog ili dermatovenerolog). Ako si imao nekad nezasticene odnose moze se raditi o nekoj seksualno prenosivoj infekciji, ako ih nisi imao, moze se raditi i o nekoj infekciji uretre, 'ranice' na penisu (ne znam sta to znaci, sta time mislis) svakako nisu uobicajene, fimoza je takodje nesto sto ne bi trebalo da se desava nekome u tvojim godinama (predpostavljam da imas 17 ako je br u nicku godiste?): neophodna je besprekorna higijena penisa i mimo ove situacije. Takodje, previse gruba masturbacija ili previse frekventna i zustra masturbacija mogu prouzrokovati mikroostecenja osetljive koze penis aili samog glansa...Dakle, postoji citav niz mogucih uzrocnika tvog stanja, od kojih neki mogu biti zaista ozbiljni, zbog toga nije pametno mazati i stavljati (ili daleko bilo piti lekove) bilo sta dok lekar ne utvrdi o cemu se radi i da ti adekvatnu terapiju. Spremi se i idi kod lekara, bez obzira sto ga nema u blizini.
mile90
Stalni član
Stalni  član

Post od mile90 »

rekli ste
fimoza je takodje nesto sto ne bi trebalo da se desava nekome u tvojim godinama (predpostavljam da imas 17 ako je br u nicku godiste?

Kako mislite?
Kada prevucem kozicu preko glavica, to je jedva... i zategnuta je skroz... uska je kozica, to je valjda fimoza.

Inace prolazi, mazao sam SANADERM-om kremom.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

mile90 napisao:rekli ste
fimoza je takodje nesto sto ne bi trebalo da se desava nekome u tvojim godinama (predpostavljam da imas 17 ako je br u nicku godiste?
Da, i meni ovo nije bilo jasno.
Ja sam 86 godiste i imala sam dečka koji je 87 i imao je problem od rodjenja i operisao se sa valjda 3 godine ali to nije bila potpuna operacija.

Zatim je imao problem kroz celu srednju skolu i operisao se ponovo sa 17 godina a pre toga je imao probleme velike sa kozicom, kaze da uopste nije mogao da je prevuce i nikada nije imao odnose a kaze i da je hteo ne bi mogao jer bi ga to bolelo.

Operisao se kad je napunio 17 godina drugi put i posle je bilo sve Ok.
Slika
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Mile90:
Kod tebe se ne radi o fimozi nego o relativnoj fimozi, koja je najverovatnje uzrok tvojih tegoba, ali kao sto rekoh uzrok moze biti jos desetina drugih stvari. Kazem da u tim godinama to ne treba da se desava jer su to godine u kojima se moze otici kod lekara a ne cekati eventualne (bespotrebne) komplikacije.

Kod relativne fimoze prevlačenje kožice je moguće ali je otežano, sto je kako razumem tvoj slucaj.

"Obično u opuštenom stanju penisa kožica može da se prevuče preko glansa ali pri erekciji je to izrazito otežano ili sasvim nemoguće.

Ovakvo stanje se često komplikuje nastankom uzdužnih malih pukotina na mestu suženja. Te pukotine jako bole i pogoduju nastanku infekcije. Takve pukotine teško zarastaju, a kada zarastu dovode do još jačeg suženja. To je razlog zašto se postojeće suženje vremenom sve više pogoršava. U nadi da će se situacija popraviti ljudi koriste razne masti ili ocekuju da će se vremenom problem rešiti sam od sebe. Međutim obično se dešava suprotno: dolazi do postepenog pogoršanja-suženje je sve jače i pre ili kasnije obično bude neophodna hirurška intervencija. U tom iščekivanju muškarci provedu više meseci, pa i godina. Za to vreme imaju bolove , neprijatnosti pri seksualnom odnosu, rizikuju pojavu infekcije itd.

Relativna fimoza može da dovede i do još jedne komplikacije, a to je PARAFIMOZA.

Parafimoza je stanje kada se kožica prevuče unazad i tu se "zaglavi", tj. ne može da se vrati preko glavića penisa. Zbog pritiska koji tako prevučena, a sužena kožica vrši na krvne sudove dolazi do otoka glavića i kožice tako da stanje postaje sve teže i teže. Takvo stanje zahteva hitnu urološku intervenciju!.."
To je još jedan razlog zašto se treba obratiti urologu da da svoje mišljenje o neophodnosti intervencije
joe011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 6:59 am

Post od joe011 »

I ja sam imao slicnih problema... i otisao kod lekara u relativno kasnoj dobi..
Rekao mi je ili lagano "razradjuj" (prilikom tusiranja) ili "secemo"...ja sam uspeo da prodjem bez secenja.

Sto se tice peckanja i svraba, koji se javljao par puta posle odnosa, resavao sam ga ispiranjem penisa u rastvorenoj sodi bikarboni. Jednom do dva puta i
svrab je prestajao.

P.S. Nisam ovo radio na svoju ruku, devojka mi je lekar... :D
Odgovori