Parvovirus b19

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Parvovirus b19

Post od lubilia »

Upravo sam dobila rezultate analize na ovaj virus, i rezultati su:
IgM - Negativno
IgG - 1:320

Zanima me da li je ovo visok titar za IgG, tj. da li je moguce da je primarna infekcija (ili reinfekcija) bila u predhodnih 6 meseci?

Posle koliko vremena (obicno) IgG antitela dostizu vrhunac, koja je to brojka odprilike, i kojom brzinom padaju?
Znam da ne moze nista precizno da se odgovori, ali zanima me kako to ide obicno, u nekom opstem slucaju.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

IgG antitela se stvaraju u toku sekundarnog imunog odgovora,a odsustvo IgM govori protiv primoinfekcije.A jel imate vi neku klinicku sliku pa ste odredjivali at??
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

Imala sam missed abortion pre 5 meseci, plod je imao povecanu vratnu brazdu koja je bila prosirena niz kicmu.
Posle toga sam imala upalu stitne zlezde, dr kaze da nije autoimunog karaktera, jer su mi antiTPO povecana, ali ne drasticno kao kod Hasimoto.
Imam i laganu leuko i trombocitopeniju.

Zao mi je sto ranije nisam uradila antitela na parvo, sad svi sumnjaju da je upravo taj virus uzrok.
Zato me interesuje koliko je visok taj titar (nema ref. vrednosti na nalazu), i da li je moguce da je infekcija bila u proteklih 6 meseci.

Znam da IgG ostaju za ceo zivot, ali znam da je titar veci ako je infekcija bila skorije, ali nista ne znam pouzdano, nisam lekar, a u laboratoriji nisu nista rekli.

Radila sam LAC, to nije uzrok.
Odgovori