parotidna zlezda

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cvet_che
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 1:51 pm

parotidna zlezda

Post od cvet_che »

Posle 8 meseca opet se pojavi kuglica ispod desnog uha,ranije sam pisala http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight= tada sam imala drugi maticni (u medzuvremeno odselili smo se u drugom gradu) pa taj mi je prepisao "Pancef" i kuglica se je povukla,mada kada sam ih uporedzivala leva i desna strana desna je nekako bila tvrdza.Kuglica sada je manja nego prvi put.
Maticni dr uputi me kod hematologa krv je bila u redu osim SE=28.
Onda bris grla,nosa,sputum,urina i heliko-bakteri,a rezultate su:od prvih 3 nema patogene bakterije,nadzena candida,urina nema patogenih bakterija i negativan rezultat na heliko-bakteri,pa maticni dr prepisa fluconazol 1x150mg,koi sam popila i naredni treba da popijem na 15-ti dan od prvog opet 1x150mg za candidu.
Onda uput do maksilofacijalne:: uradjeno eho pokazuje otechena parotidna zlezda bez kamencici u kanalima,pa dr sa maksilofacijalne da dijagnozu sialadenitis,kaze da je bio valjda neki uspalitelni proces na koji je zlezda tako reagovala,preporucuje kiselu hranu i da masiram zlezdu.
Evo 15-tak dana nama poboljsanje,otok i dalje stoi i najizrazenii je kad se probudim ujutru,a najmanje uvece.
Da napomenem da SE uvek 27-28.Prije 1,5 mesec uradila sam krvnu analizu prvi put i imuni status i CRP(radi stalno uvecena SE) i svi su bili u granici normale.CRP=3,9 referenta vrednost <6,a SE opet je bila 28.
Neki savet???
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

ORL SPECIJALISTA,TO JE JEDINI ODGOVOR :wink:
Imam isti problem i ne znam nista od febuara.
Specijalista ti treba uraditi biopsiju ako se limfni cvor ne menja.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: parotidna zlezda

Post od milanche_srb »

Nema potrebe da idete na orl jer patologija pljuvacnih zlezda vise spada u maksilofacijalnu hirurgiju. Savetujem da se opet javite svom maksilofac. hirurgu i da uradite UZ zlezde i po potrebi dodatnu dijagnostiku. Moguce je operativno lecenje.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori