Parkinson

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Simke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2005 9:33 pm

Parkinson

Post od Simke »

Pisem diplomski na temu Parkinsona. U okviru njega potrebno je da napravim istrazivacki rad i za koje mi treba najmanje 10 otpusnih lista, tj. istorija bolesti. Kako doci do ovoga posto je bolest dosta retka a ne nailazim na razumevanje doktora koji kazu da takve podatke ne smeju da prikazuju ili daju na bilo kakvu upotrebu. Takodje, profesor ne dozvoljava da se gledaju radovi prethodnih generacija, a u mojoj generaciji niko nema ovu temu...
Najlepse bih zamolio sve one koji mogu da mi pomognu ili imaju neki savet da mi se jave na mail. Unapred zahvalan.
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

prema tome koji strani jezik govoris, potrazi na, recimo, google pod parkinson grupe za uzajamnu podrsku izmedju pacijenata. ( ne znam kako se kaze na nasem jeziku :cry: na nemackom je : "selbsthilfegruppe"). to su grupe gde su se pacijenti sa tom dijagnozom okupili zbog medjusobnog pomaganja na tu temu. osim toga zaista ne vidim razlog da ti lekari koje si pitao ne ustupe trazenu dokumentaciju, naravno takvi podaci se anonimiziraju i ne postoji nikakav pravni ili eticki problem. zastita identiteta je time zagarantovana i ti podaci mogu samo da pomognu za dalje pomaganje obolelima.zelim ti puno uspeha u tvom daljem radu.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
jelenav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2004 7:39 pm

Post od jelenav »

Pokusaj u statistici, recimo u Higijenskom zavodu
Odgovori