Pareza facijalis
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 21, 2015 4:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Pareza facijalis
Kao mali sam imao operaciju levog oka(strabizam), i od tad cini mi se, ne mogu da nadjem stare slike, imam malo spustenu levu obrvu. Medjutim nije mi to toliko pretstavljalo problem, vec to sto poslednjih 2 meseca mislim da se prosirilo(ako je to uopste moguce) na celu levu stranu lica. Osecam da mi je leva obrva toliko pala da moram nekad rukom da je zatezem na gore, onda obraz mi izgleda dosta opusteniji od desnog i leva donja strana usne se onako "oklembesila" pa mi usta izgledaju krivo. Sve ovo nije konstantno stanje vec mi cas bude ovako cas skoro ok. Interesuje me da li je to pareza facijalis ili mozda nesto drugo, i da li cu moci da dovedem u normalu lice zajedno sa obrvom koja je eto godinama malo spustena. Inace moguce je da cu uskoro imati jos jednu operaciju na oku, pa verujem da ce i to imati malo nepovoljni uticaj. Imam 21 god, a operisao sam oko sa 4-5 god. Ako neko za nesto vezano za ovu temu bio bih mu zahvalan.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pareza facijalis
То су све нерви у питању. Треба да пијеш пуно витамина Б а нарочито Б1 и Б6. Наравно, у обзир долазе само проверени препарати иначе нећеш имати ефекта. Вероватно би ти помогло стално магнетно поље, а можда и биоптрон лампа.