Pareza facijalesa
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pareza facijalesa
Zdravo imam parezu facijalesa,zanima me sta raditi,primam inekcije to jeste blokade i vitaminske tablete zanima me imali jos nesto sto se tu moze.
Re: Pareza facijalesa
Budite strpljivi, oporavak nije bas brz. Cuvajte se promaje i hladnoce. Kada izlazite iz kuce, umotajte se u sal ili maramu. Ako vam se oko ne zatvara sasvim dobro, primetite da vas pecka, boli, crveni ili nesto slicno, konsultujte se sa oftalmologom. pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Zavisi da li je centralna ili periferna, zatim da li je problem u endokranijalnom, intratemporalnom ili ekstratemporalnom delu, kakve simptome imate, da li se zna uzrok, ili je idiopatska...itd,itd. Terapija pareza i paraliza facijalnog zivca je veoma raznolika i zavisi od odgovora na pitanja iz prethodne recenice, ali i mnoga druga pitanja. Pored medikamentozne, u nekim slucajevima je indikovana i hirurska terapija, koju obavljaju neurohirurzi (endokranijum), orl (intratemporalni deo) i maksilofacijalni hirurzi (parotidna loza i lice). Posto je ovo dosta siroka oblast, odgovor vezan za konkretno Vas slucaj mozete dobiti samo od Vaseg lekara.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Imala sam saobracajnu nesrecu,krvarenje iz uha,fraktura glave,a poslje cetri dana pojavila se ova pareza,oko ljevo mi se nesklapa i usta se krive na desnu stranu kada pricam,uzrok nije definisan,dali je zbog udara u nesreci ili od propuha dok su me vodili na ct glave..tako da neznam ni ja to.
-
- Aktivan član
Krvarenje iz spoljasnjeg uha se uglavnom javlja kod longitudinalnih fraktura temporalne kosti, koje se javljaju u sklopu povreda baze lobanje. Takodje,kod ovakvih povreda veoma cesto se javljaju i ispadi facijalnog zivca usled njegove povrede. Sledite uputstva vaseg lekara.
Dr Milan Ivanovic
Zanima me samo jos,hoce li se vratiti to u normalu,hoce li se ispraviti usta opet¨¨
-
- Aktivan član
Verovatno hoce, samo morate biti strpljivi i slusati savete lekara. Najbolje da njega pitate sta Vas zanima, jer je ipak on najbolje upoznat sa Vasim slucajem.
Dr Milan Ivanovic