Paraziti u stolici, pljuvacki i slinama iz nosa? Savet?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
petarns87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2020 7:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Paraziti u stolici, pljuvacki i slinama iz nosa? Savet?

Post od petarns87 »

Moj prvi post na forumu i molba za pomoc, savet...
Zadnjih 5-6 meseci u stolici primecujem uvijene strukture, nekad i cvorice zute-dali su gnojni ili su to crvi, paraziti, zaista ne znam nisam strucan. U pljuvacki-kada imam šlajma, osetim pod jezikom a i kada ispljunem vidi se uvijena struktura.....Iz nosa izbacujem ne standardnu sluz....
Moj lekar opste prakse izbegava da mi da uput za kontrolni pregled u labaratoriji. Vodi se izgovorima da ne sme da da jer nije specijaliste, te da moram prvo kod Gastro, ali nikad nema termina i tako ukrug......
Smrsao sam 10 kg u roku od 3 meseca a nisam na dijeti.
Jutros sam usluikao stolicu, znam da je gadno pogledati, ali molim za iskren savet. Da napomenem da sam prethodni dan jeo laganu hranu, palentu i malo tosta sa pavlakom...
Da li imam pravo da tuzim doktora i da mu zapretim ili da hitno uradim analzu stolice privatno ili gradskom zavodu bez uputa da platim a posle da se "ganjam" sa nesavesnim lekarom. Jer nemam vremena za cekanje....
Hvala unapred na savetu.
Slika

Slika

Slika
petarns87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2020 7:14 am

Re: Paraziti u stolici, pljuvacki i slinama iz nosa? Savet?

Post od petarns87 »

da dodam i sliku pljuvacke:
Slika
svrab anusa i nosa prisutan....
ako neko zna da li su ovo paraziti ili umisljam? i da li gradski zavod u BG radi analizu bez uputa?
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Znaci, bele veze nemam oko tvog problema...ali ( iako sada imam i status osobe sa invaliditetom ) godinama se ganjam sa lekarima....
Lekar opste prakse od 1-5 u mesecu dobija termine od specijalista i kada odes ako ne moze da ti zakaze pregled kod specijaliste u roku od 30 dana, trazis mu potvrdu da nema termin, obavis pregled privatno i posle refundiras troskove....neki ti daju potvrdu a neki samo kada im je trazis nadju ti termin brzinom svetlosti...
Sada mozda ti je mnogo i da cekas tih maksimalno trideset dana...to vec ne znam....
Slika
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта ћеш да радиш са лекаром-будалом не знам. Хоћу рећи, знам али не бих да напишем.

Мени то са столицом личи на слуз. Уз нагло мршављење личи као да имаш жешћу упалу црева. Мислим да нису паразити у питању али сигурно је јака упала. Дакле то је нешто као Кронова болест а можда и јесте.

Мораш хитно да реагујеш јер ако много смршаш и упала се још рашири, лоше ти се пише.

Оно што знам да ће помоћи јесте велика количина квалитетних пробиотика и домаћи кефир или ацидофилно млеко. Ацидофилно млеко се може купити у Заводу за млекарство из Земуна а овде имаш адресу: http://*/index.html?stranica=linkovi/zdravlje

Кефир никако не смеш да користиш фабрички као ни разне фабричке јогурте. Значи само лично да правиш кефир - литар дневно (почнеш од једне шоље па постепено повећаваш).

Од пробиотика Мултилак један дневно и додатно Натрол Ацидофилус (или неки други ацидофилус) дуплу дозу од прописане.

Из исхране избаци све што може да иритира слузокожу црева: кисело, љуто, газирано, семенке...
JovanicM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2022 1:02 pm

Post od JovanicM »

Pozdrav, imam identičan problem. Zanima me da li imate neke prirodne metode koje možete da preporučite. Imam preporuku za čaj protiv parazita imena Parazol. Čak mi je i doktor rekao da dosta pacijenata koristi razne čajeve i slične proizvode. Da li neko ima iskustva sa ovim preparatima?
Odgovori