Paraliza sna
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Paraliza sna
Desavalo mi se par puta kad se probudim ujutro, mislim ne probudim se skroz nego mozak mi se kao probudi mogu da razmisljam ali ne mogu otvoriti oci niti pomeriti telo a cujem zujanje u glavi i usima :/ Da li je to opasno, i kako se nositi sa tim, postavio sam jos jednu objavu ispod ali nisam dobio ni 1 odgovor tamo sam napisao slozenije sta se desava, molim vas za odgovor 

Re: Paraliza sna
Pojava se zove lucidni snovi i nimalo nije opasna, mnogim ljudima se dešava.
Ali ja nisam mogao da otvorim oci iako sam pokusavao, a nisam nista sanjao kada mi se to desilo samo me nervirao taj osecaj u glavi kao da je neka oluja, da li je moguce da sam zaboravio sta sam uopste sanjao?
Problem lezi u tome sto nisi dovoljno "duboko" spavao, verovatno si otisao na spavanje previse kasno ili si konzumirao alkohol ili nesto trece.... Uglavnom desilo se da je mozak bio (relativno?) budan, a telo je jos uvek spavalo... Ovakve stvari se desavaju, i ne bi se puno smarao s time.
Pokusaj da popravis nacin zivota.
Pokusaj da popravis nacin zivota.
- nathaliebaz
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 11:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Hej, znam da je stara tema, ali sam baš tražila ovo pa da podelim svoje iskustvo
Letos sam spavala i cimerka mi je ušla u sobu. Bila sam ubeđena da sam se probudila i gledala sam je, bila svesna svakog njenog pokreta ali nisam mogla da se pomerim. Nisam osećala uopšte svoje telo.
Osećaj kao da si umro i tvoj duh je napustio telo.
Odvratan osećaj.
Moram da napomenem da ne pijem niti sam ikad pila, ne konzumiram nikakve psihoaktivne supstance, čak ni kafu ne pijem niti pušim.
Čitala sam dosta o ovome i skontala da se ovo dešava mnogim osobama ali i dalje mi je intrigantno i želim da znam više o tome jer ako je prevencija moguća, želim da mi se ovo nikada više ne dogodi.
U poslednjih godinu dana imam svakakvih problema sa spavanjem. Živim u snovima, budim se umorna ili toliko stiskam pesnice u snu da napravim sebi rane od noktiju u šaci. Svašta se dešava i nije mi ništa jasno.
Letos sam spavala i cimerka mi je ušla u sobu. Bila sam ubeđena da sam se probudila i gledala sam je, bila svesna svakog njenog pokreta ali nisam mogla da se pomerim. Nisam osećala uopšte svoje telo.
Osećaj kao da si umro i tvoj duh je napustio telo.
Odvratan osećaj.
Moram da napomenem da ne pijem niti sam ikad pila, ne konzumiram nikakve psihoaktivne supstance, čak ni kafu ne pijem niti pušim.
Čitala sam dosta o ovome i skontala da se ovo dešava mnogim osobama ali i dalje mi je intrigantno i želim da znam više o tome jer ako je prevencija moguća, želim da mi se ovo nikada više ne dogodi.

U poslednjih godinu dana imam svakakvih problema sa spavanjem. Živim u snovima, budim se umorna ili toliko stiskam pesnice u snu da napravim sebi rane od noktiju u šaci. Svašta se dešava i nije mi ništa jasno.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Што рек'о Јелисеј, који је нажалост нестао са форума, среди свој живот. Мораш да нађеш узроке лошег сна.
Годинама сам се мучио да решим проблем мог лошег спавања и мислим да сам коначно пронашао све узроке. Можеш да их прочиташ на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Спавање...
Годинама сам се мучио да решим проблем мог лошег спавања и мислим да сам коначно пронашао све узроке. Можеш да их прочиташ на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Спавање...
@nathaliebaz
Ne znam da li je već rečeno, ali kada ti se to desi probaj da ostaneš mirna i da ne paničiš. Samo diši duboko i čekaj da prođe
Slažem se da je osećaj strašan, meni se to uglavnom dešava kada sam premoren. Mada primetio sam da je počelo da mi se dešava nakon operacije pod totalnom anestezijom pre par godine. Nakon toga sam par puta sanjao kako mi sklanjaju kiseonik da bi me probudili, i kasnije je to prešlo u paralizu sna. Možda nema veze sa tim, ali eto
Ne znam da li je već rečeno, ali kada ti se to desi probaj da ostaneš mirna i da ne paničiš. Samo diši duboko i čekaj da prođe

Slažem se da je osećaj strašan, meni se to uglavnom dešava kada sam premoren. Mada primetio sam da je počelo da mi se dešava nakon operacije pod totalnom anestezijom pre par godine. Nakon toga sam par puta sanjao kako mi sklanjaju kiseonik da bi me probudili, i kasnije je to prešlo u paralizu sna. Možda nema veze sa tim, ali eto

aaaca napisao:Што рек'о Јелисеј, који је нажалост нестао са форума, среди свој живот. Мораш да нађеш узроке лошег сна.
hahahha vidi ga sto promovise svoj sajt i kvazi ... shatro "pomaze ljudima" a na sajtu neki njegovi gistro preparati hahahahah
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Зајебанција је једно а лаж друго. Могао си да се удостојиш па бар да бациш поглед на мој сајт._david_ napisao:hahahha vidi ga sto promovise svoj sajt i kvazi ... shatro "pomaze ljudima" a na sajtu neki njegovi gistro preparati hahahahah
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 30, 2016 10:57 pm
Davide, ako nemaš ništa pametno da napišeš, bolje i ne piši onda
- dr.Ubiparip
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 09, 2015 10:06 am
Nekako mi ovo ne izgleda kao lucidan san. Ovo je nešto drugo. Bar mi tako izgleda...LuckyS napisao:Pojava se zove lucidni snovi i nimalo nije opasna, mnogim ljudima se dešava.
Definicija lucidnog sna: http://www.sanovnik.org/lucidni-snovi.html
Covek dok spava ne bi trebalo nista da sanja, san treba da bude (ne znam kako bi objasnio), kao neki tren od kada sklopis oci pa dok se ne probudis.
Snovi se obicno pojavljuju u sled prevelikog razmisljanja o necemu, a mnogi tvrde da se pojavljuje ako se najedes u kasne sate pa legnes spavati. Ti snovi obicno izazivaju nerozu kod ljudi.
Meni se jednom desilo da sam se uzivio u neku seriju i sanjao sam je nekoliko dana.
Snovi se obicno pojavljuju u sled prevelikog razmisljanja o necemu, a mnogi tvrde da se pojavljuje ako se najedes u kasne sate pa legnes spavati. Ti snovi obicno izazivaju nerozu kod ljudi.
Meni se jednom desilo da sam se uzivio u neku seriju i sanjao sam je nekoliko dana.