Poštovani,
imam jedan problem (zapravo dilemu) i nadam se da ćete mi pomoći... Naime, jako bih voleo da kupim papagaja, a moja devojka (živimo zajedno) ima astmu.
Ona NIJE alergična na perje, ali jeste na grinje i polen...
Naravno da je ,i ovako, nameravala uskoro na kontrolu ,gde bi se i konsultovala sa svojim lekarom oko toga, ali ja sam nestrpljiv, a ona je u baš sad "frci" pred državni ispit i nadam se da ću dobiti koliko - toliko precizan i iskren odgovor u vezi ovoga ( po mogućstvu lekara, alergologa ili bar od nekoga ko je imao /ima nekog iskustva sa ovim problemom).
Naravno da mi je njeno zdravlje na prvom mestu - ali ,s obzirom na to koliko želim pernatog ljubimca u stanu, još uvek se nadam da to nije nepremostiva prepreka za moju dugogodišnju želju (ljubav) prema papagajima.
Ono što ja znam je da njena astma nije (laički rečeno) "strašna", tj. ,koliko ja znam, problemi se javljaju samo u proleće... u svakodnevnom životu retko poseže za pumpicom.
Temeljan ,kao što jesam, raspitao sam se čak i kod odgajivača (od koga i planiram da naručim, ručno hranjenu, pticu) i on mi je (uz preporuku da se, svakako, obratimo lekaru) rekao da može da se dosta ublaži problem češćim kupanjem papagaja (vrsta koju bih uzeo i ovako voli da se kupa) i prskanjem protiv grinja dva puta godišnje...
Istražujući malo po internetu, video sam da ljubitelji ptica "zameraju" lekarima na "olakom" svaljivanju nekih alergija kod ljudi na pernate (i druge) ljubimce...
Svestan sam da to "nije preporučljivo" ,ALI kako po vašem mišljenju, REALNO stoje stvari?
Unapred hvala na vašim savetima / mišljenjima!
Papagaj i astma...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Totalni.Indijanac
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 2:25 am
- Totalni.Indijanac
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 2:25 am
Re: Papagaj i astma...
realno ---nemoj ga kupovati