Da li postoji neka pomoc za paniku koja me hvata nekoliko dana pred putovanje, bez obzira sto volim i zelim da putujem. Jednostavno danima ujutro imam grceve u crevima, sve ispraznim, a imam i pojacanu kiselinu koja dovodi do grcenja zeluca i praznjenja te kiseline. Malo mi lakne ali celo pre podne mi je muka i ne mogu da jedem, a onda sam malaksala. Ako popijem nesto za smirenje onda mi inace nizak pritisak(95/65) jos padne pa mi bude jos gore. Tako se skroz iscrpljujem i malaksala sam. Nekada ranije sam za pojacanu kiselinu dobila Famotidin-da li on najbolje moze da pomogne kod kiseline. Ipak sustina problema je u panici koju ne mogu da kontrolisem.
unapred hvala.
panika pred put
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Cekaj bre, Vlado, pa nije u pitanju nikakva fobija niti prestrasenost koliko sam ja shvatila, mozda je samo trema i uzbudjenje! A verovatno znas kako nervoza utice na creva, tj. na digestivni trakt. Mislim da ne treba preuvelicavati. Naravno, moguce je da gresim. Kljucno je pitanje- dokle ide ta panika? Jel dovodi u pitanje odlazak? Da je psihijatrijski slucaj, nebi ona putovala, sanse nema, a jos manje bi volela to.
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja bih se isto složila sa Iksom,
Ako se ja pre par godina ne vratih sa aerodroma ,zbog tolike količine straha (a nije mi prvi let aviono) nego je od te godine moje ''uzbuđenje'' pred put bilo do te mere da sam pobegla pa me suprug jurio ,jer nisam mogla da mu objasnim da mi je takva količina straha ,uzbuđenja ili ne znam kako to da opišem.
Ništa popila nisam ,jesam bila u grču ,i ceo taj dan sam se ''oporavljala'' ,i svaki put tako ,malo bolje ili malo gore,ali ne vidim zašto bih pila nešto i konsultovala psihijatra ako ipak uspem da saniram (kako- tako ) ali odem na put.Nijedan sedativ u kombinaciji ne može da se koristi samo pred put ,da bi imao nekog ''kvalitetnog'' dejstva , možda trenutno,.
U tom slučajui ,ako Bogbrans ,putuje avionom, (bar je meni rečeno '' što nam ne rekoste dali bi Vam ,imamo mi za takve....) , pa ako je avionom ,onda se obratitie stuardesi na samom ulasku.
A da ,još nešto, što se tiče grčeva u stomaku......
.......dobro poznato, i obavezno ribanje kupatila,i mučnina, na dan pred put, a isto mi se to događa i danima pred put kad pomislim da treba da putujem
........ dok sam češće putovala , ma nije bilo govora o ovakvim stvarima, možda i to ima veze
Pa Bogbrans, ako ne možeš da se sam/a izboriš sa tim ,onda ti stvarno nema druge nego pomoć psihića,pa nije to neko čudo,ali ja sam pre za varijantu ,probaj sam.....
Pozdrav
,i srećan put 
Ako se ja pre par godina ne vratih sa aerodroma ,zbog tolike količine straha (a nije mi prvi let aviono) nego je od te godine moje ''uzbuđenje'' pred put bilo do te mere da sam pobegla pa me suprug jurio ,jer nisam mogla da mu objasnim da mi je takva količina straha ,uzbuđenja ili ne znam kako to da opišem.
Ništa popila nisam ,jesam bila u grču ,i ceo taj dan sam se ''oporavljala'' ,i svaki put tako ,malo bolje ili malo gore,ali ne vidim zašto bih pila nešto i konsultovala psihijatra ako ipak uspem da saniram (kako- tako ) ali odem na put.Nijedan sedativ u kombinaciji ne može da se koristi samo pred put ,da bi imao nekog ''kvalitetnog'' dejstva , možda trenutno,.
U tom slučajui ,ako Bogbrans ,putuje avionom, (bar je meni rečeno '' što nam ne rekoste dali bi Vam ,imamo mi za takve....) , pa ako je avionom ,onda se obratitie stuardesi na samom ulasku.
A da ,još nešto, što se tiče grčeva u stomaku......

Pa Bogbrans, ako ne možeš da se sam/a izboriš sa tim ,onda ti stvarno nema druge nego pomoć psihića,pa nije to neko čudo,ali ja sam pre za varijantu ,probaj sam.....
Pozdrav

- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Eh, jeste da nije putovanje u pitanju, ali pomalo sličan problem i sa mnom.
Svaki put kada imam ispit, u digestivnom traktu je kao rejv žurka. Tako jaki grčevi, praćeni prolivom, užas jedan. Pa onda bešika koja kao da ne može da iskulira ni 5ml... naravno, hladan znoj se podrazumeva...
Najinteresantnije je to što, da budem potpuno iskrena, i nisam neki tremaroš, niti mi je frka od ispita. Naprotiv, uvek zadržavam hladnokrvnost pod pritiskom, i ishod ispita ne doživljavam kao neku presudu... Ali izgleda da moja "creva" imaju sopstvenu "volju".
Neko vreme sam čak i praktikovala da pred ispit popijem jednu kapsulu Flonivina, koji bi tu trebao da ima placebo efekat, tj da me koliko-toliko umiri (da, bitan momenat koji zaboravih da pomenem: na mom faksu su sve "čučavci"... možda se pravim previše fina, ali nema teorije da uđem tamo.
).
Studentske muke su najgore.
Svaki put kada imam ispit, u digestivnom traktu je kao rejv žurka. Tako jaki grčevi, praćeni prolivom, užas jedan. Pa onda bešika koja kao da ne može da iskulira ni 5ml... naravno, hladan znoj se podrazumeva...
Najinteresantnije je to što, da budem potpuno iskrena, i nisam neki tremaroš, niti mi je frka od ispita. Naprotiv, uvek zadržavam hladnokrvnost pod pritiskom, i ishod ispita ne doživljavam kao neku presudu... Ali izgleda da moja "creva" imaju sopstvenu "volju".

Neko vreme sam čak i praktikovala da pred ispit popijem jednu kapsulu Flonivina, koji bi tu trebao da ima placebo efekat, tj da me koliko-toliko umiri (da, bitan momenat koji zaboravih da pomenem: na mom faksu su sve "čučavci"... možda se pravim previše fina, ali nema teorije da uđem tamo.

Studentske muke su najgore.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.