Postovani Forumaši
Imam 35 god ,jedini mi je porok šoljica crne kafe ujutru ,treniram, zivim zdravo .od prije 2 meseca imam panicne napade ,koji su u poslednje vreme gotovo prestali jer sam shvatio da mi nije nista.
Moj strah je bio da ce me izdati Srce ,da cu se ugušiti ,jednu noc sanjao sam da se davim skocio sam iz kreveta u delirijumu ,nisam mogao da dođem do daha ,kada sam napokon prodisao srce je tuklo kao ludo bio sam preplašen .Otisao sam do Hitne tamo su mi izmerili pritisak 210/100 ,srce je tako jako tuklo da su one vakumske hvataljke od EKG-a odskakle od grudi,imao sam neki nagon da pobegnem nekud osoblje me je drzalo da mi urade EKG,kada su me napokon snimili , EKG nije pokazao nista sem da sam ubrzan ,kako je rekao Doktor. Dao mi je Preselol da sazvacem i nesto za smirenje inekciju ...
To je bio okidač za panicne napade u narednom periodu ,ne mogu vam opisati koliko sam se bio opteretio ,stalno sam osluskivao srce merio puls ,zamisljao kako ce sad da me uhvati to lupanje ,zivio u iscekivanju sledeceg panicnog napada ,ako srcani ritam nije bio onakav kakav sam ja zelio hvatao me je strah od kojeg je srce lupalo kao ludo .X puta sam otisao u Hitnu sa tom mojom "tahikardijom" uradili su mi kilometar EKG i nista nisu pronasli.Isao kod kardologa koji me je pregledao i rekao da se posavetujem sa Psihijatrom jer mi je to sve na nervnoj bazi ...Prije dvije god sam uradio i Ultra zvuk srca ,Kardiolog mi je rekao da imam odlicno srce (tada sam to uradio cisto da se pregledam ,nepomisljajuci na neki problem) .Otkucaji srca u strogom mirovanju idu ispod 60 otkucaja jer imam do 7 km kondicije pa i vše ...jer Trcim rekreativno za svoju dušu
Ta lupanja srca su prestala ,jer sam shvatio da je to sve u mojoj glavi ,pa nema tog straha vise koji ce tu "tahikardiju" da ishrani,ali opet osecam neku tjeskobu u grudima ,neku bezbolnu tezinu koja je priustna ...kao da me Duša boli ...Kad legnem da odmorim preko dana kada se skroz opustim dogodi mi se kao da mi nesto poskoči u grlu kao neki spazam koji traje mikron sekunde ,nebi mogao da to povezem sa prekskanjem srca jer u tom momentu u grudima nista ne osjetim samo u grlu ,,,Tu senzaciju nisam imao nikad do ovih mojih strahova ...Inace imao sam stresan zivot ,sa 19 god ucetvovao u ratu kada pukne grom ja se saginjem instiktivno ,i bilo je pitanje vremena kada ce taj nagomilani stres da eksplodira
Pa me zanima savet vas gospodo forumaša bio bi vam zahvalan za neki savet ,ne uzimam nista za smirenje popijem caj od maticnjaka
Unapred sam vam zahvalan
Panicni napad i Srce
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Panicni napad i Srce
Druze i ja imam panicne napade nekoliko puta sam zbog toga zavrsio u bolnici sve su mi radili i sve je extra isto tako i kod mene zezam se s drustvom smejanje pivo vicevi devojke i odjednom samo osecam ubrzani rad srca i pocne da me gusi i to nekad traje cak sat vremena mnogo sam plasljiv sto se tice bolesti i cim me nesto boli odmah shvatam to kao da je najgore kao da se od toga umire i sve to kao mali imao sam dosta smrtnih slucajeva. Imas moju temu gore procitaj ako ti nije tesko mozda nadjemo neko resenje, pozz brz oporavak ti zelim