,,Panicarka,, ima pitanje za DR Ivicu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

,,Panicarka,, ima pitanje za DR Ivicu

Post od kivi zelena »

Postovani Dr Ivice!

Lecim se od panicnog napada 10 g. Takodje lecim povisen krvni pritisak, koji sam dobila u trudnoci. Od terapije uzimam Concor 5mg 1/2, Norvasc 5mg i Rivotril 2mg 1/4. Prosla sam psihoterapije i psihologe. Rivotril u toj maloj dozi je uglavnom resavao moje simptome i normalno sam funkcionisala. Medjutim zadnje 2 nedelje , ujutu kad uzmem terapiju, pritisak mi padne 1o8/75, jako se lose osecam, nemam vazduha, tesko disem i malaksala sam. Pokusala sam da izbacim Rivotril, ali tek onda pocinje,, igranka,,! U stomaku neka napetost, neki,,neizdrz,, idem u WC svaki cas, i ono malo sto sam pojela , ode. Inace imam brz metabolizam, pa moram stalno nesto da ,,grizen,,. Kad se sprema nevreme, ja kao opsednuta, dekocentrisana, napeta , izgubljena u strahu od raznih senzacija u telu. Kad su promene vremena , ja mogu samo da legnem i cekam onako jadna i zalosna da prodje. Sta da radim doktore tada, da uzmem jos sedativa? To mi se iskreno ne radi, ali ne znam kako da pomognem sebi??? Procitala sam da meteoropate , moraju biti sto vise na svezem vazduhu i to po bilo kojim vremenskim uslovima, da bi se organizam brze prilagodio. I to radim , imam kucu, i setam ga svaki dan po sat vremena po kisi i po snegu.....ali moj veg. nervni sisitem kao da je od paucine.
Izvinite na opsirnosti i hvala unapred na odgovoru! :lol:
Preko trnja do zvezda
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: ,,Panicarka,, ima pitanje za DR Ivicu

Post od dr ivica »

Postovana,

Moj najcesci metod kod pogorsana stanja panicara je da im najpre dam Eglonil ampule, 1x1 jedno 3-5 dana, ili Eglonil kapsule 2x1 jedno 7 dana, pa 1x1 jos 7 dana. Time ih malo "resetujem", a istovremeno uvodim antidepresive iz grupe selektivnih inhibitora preuzimanja serotonina (Flunirin, Zoloft...)

S postovanjem!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: ,,Panicarka,, ima pitanje za DR Ivicu

Post od kivi zelena »

Hvala na brzom odgovoru!

Moj psihijatar smatra da sve mogu da preguram bez AD, samo me drzi na Rivotrilu. Kad su se pojavili panicni pila sam Maprotilin 8 meseci, od tada samo sedative i psihoterapije. A ovaj drugi lek sto ste preporucili, pila sam i to davno , ali ja sad imam 47 god i bojim se da mi ne zbrcka hormone(samo mi jos totreba), a plasim se menopauze najstarsnije! Ima li neceg da se ne plasim?
Veliki pozdrav doktoru!
Ja sam i dalje :o
Preko trnja do zvezda
Odgovori