panični napadi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DRAGANICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 23, 2006 5:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

panični napadi

Post od DRAGANICA »

Prvi put sam na ovom forumu i sada mi je mnogo lakše kada vidim da veliki broj ljudi ima problema sa napadima panike.Ne znam samo koji bi trebalo da bude moj sledeći korak jer kod lekara nisam išla izuzev pre devet meseci kada sam mislila da imam problema sa srcem ili štitnom žlezdom.Medjutim, sve je bilo u redu i dobila sam da prijem bromazepam od 1,5 mg i propranolol četvrtinu po potrebi.Jednostavno nisam znala šta se desilo sa mnom sem da sam bila izuzetno uplašena kako za sebe tako i za moje devojčice, jer sam mislila da ću umreti.Ubrzo sam shvatila da sve ide iz glave.Ali u čemu je problem. Ima li šanse da se prebrode napadi panike i kako?Molim sve koji imaju slično iskustvo da mi se jave. Da li je moguće da je nekoliko stresnih situacija, kojih sam imala za redom prouzrokovalo ovakvo stanje u kome se nalazim?Šta da preduzmem, jer se bojim da situacija ne postane gora od ove u kojoj sam.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Propanolol SE NIKAD ne pije po potrebi.

On se uvodi polako i prekida doziranim smanjivanjem .

Pozdrav.
pigy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 27, 2006 3:09 pm

Post od pigy »

Propranol ,ili slicni betablokatori,mogu vam prepisati jedino kardiolog ili internista,tako da odete kod njih na kontrolu i obratite se njima sa tegobama koje imate,propranol se koristi u slucajevima tahikardije-preskakanja rada srca,blago snizava poviseni krvni pritisak...,ja sam ga pio jedno vreme i to je jedan od najblazih betablokatora(kontrolora rada srca-prosto receno)za koje ja znam,ali rekao sam mora kardiolog da vam to prepise i naravno redovno piti lek,uz kontrole,svakih 6 meseci.
Sto se tice napada panike,kod psihijatra,nemoj se ljutiti ili bojati,to su izvrsni lekari ali to te mora uputiti psiholog ili neuropsihijatar,a kazem da su izvrsni lekari ,to ces videti tek kad odes, jer ce ti razresiti koliko je u njihovoj moci problem panike i preporuciti lek za to,jer panika potice iz psihe-mozga,znaci ako je EEG, u redu skener mozga,ako neurolog kaze da su nalazi u redu,znaci nema fizicki uzrog-bolest,onda se ide kod psihijatra koji zaista moze pomoci,ima raznih lekova i metoda i veoma korisnih saveta,nije sramota ici kod psihijatra,samo kod nas neobavestenih i skepticnih prema svemu, a dok je to normalno svukud u svetu.
Moze pomoci Bromazepan-to je prvi lek-antidepresiv ali se cesto daje u kominaciji sa betablokatorima,kad neko ima problema sa srcem,pritiskom,osecajem gusenja itd,inace pravi antidepresivi:ksalol,rivotril,vec zapostavljeni: bensedin,lexilium...
ima i Persen ali obavezno konsultacija lekara,opet kazem samo vas lekar uz vas karton i kazivanjem svih vasih tegoba vam moze pomoci,nista na svoju ruku.Od narodnih pomoci: Majcina dusica,Indijkli caj i razni drugi cajevi za smirenje.Pozdrav i oprezno sa lekovima-obavezno lekar!
Pisem kao pacijent-nisam doktor!
Odgovori